Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ενώνονται οι αγρότες Αιγίου και Ωλενίας-Αύριο θα συγκεντρωθούν στον ΕΛΓΑ Πάτρας

Στο κάλεσμα της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στα παλιά και τα νέα μέτρα της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ανταποκρίθηκε θετικά και το διοικητικό συμβούλιο του Αγροτικού Συλλόγου Ωλενίας, το οποίο ενεργοποιείται γιατί όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του:

"Η κυβέρνηση μειώνει συνεχώς το εισόδημά μας (πάνω από 50%), μας οδηγεί μαζικά στη φτώχεια και τον αφανισμό (αγρότες και κτηνοτρόφους), με την άγρια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ και ΕΛΓΑ, όπως και τα κάθε είδους χαράτσια.

Στον Προϋπολογισμό του ’18 ψηφίστηκε αύξηση των εισφορών του ΕΦΚΑ κατά 2%, του ΕΜΦΙΑ στα χωράφια περίπου 12 ευρώ/στρέμμα. Άνοιξε ο δρόμος για κατασχέσεις και ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς χωραφιών για χρέη προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία. Ως εκ τούτου είναι μονόδρομος ο Αγώνας μας.

Απευθύνουμε συναδελφικό ΚΑΛΕΣΜΑ στους μικρομεσαίους αγρότες και κτηνοτρόφους, να στηρίξουν αποφασιστικά τον Δίκαιο Αγώνα μαζικά – δυναμικά:

^ Στον ΕΛΓΑ, στην ΠΑΤΡΑ, την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου –στις 10.30 το πρωί, σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας με τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΝΤΡΙΝΙΑΣ για την καταβολή των αποζημιώσεων από τις καταστροφές του 2017.

^ Διαδηλώνουμε στις 6 Φεβρουαρίου 2018, στην ΠΑΤΡΑ, τη μέρα ομιλίας του πρωθυπουργού στο αναπτυξιακό Περιφερειακό Συνέδριο Δυτικής Ελλάδας, που στήνεται για εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες και μεγαλοαγρότες – επιχειρηματίες. Απέναντί μας, δηλαδή, βρίσκονται όσοι εκμεταλλεύονται τον κόπο μας, που κοιτούν ν’ αρπάξουν το βιός μας…

ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ:
*Κατώτερες εγγυημένες τιμές για αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, για να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού.

*Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, του ΕΜΦΙΑ σε σπίτια και χωράφια και των άλλων χαρατσιών.

*Κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής. Να χρησιμοποιηθεί το φράγμα Πείρου-Παραπείρου και για άδρευση.

*Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο με 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα και κατάργηση των τεκμηρίων.

*Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές. Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 χρόνια για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

* Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένου κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.

*Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο» αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων, κούρεμα του κεφαλαίου κατά 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

*Να αναγνωριστούν οι ζημιές στην παραγωγή και το κεφάλαιο από τον ΕΛΓΑ και να αποζημιωθούν, κι εξόφληση των αποζημιώσεων που εκκρεμούν. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο χωρίς καθυστερήσεις.

* Να καταργηθεί το εμπάργκο αγροτικών προϊόντων προς την Ρωσία.

*Κατάργηση όλων των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η ΚΑΠ 2014-2020 και των περικοπών στις επιδοτήσεις/ενισχύσεις, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή και ζωικό κεφάλαιο."

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με ενισχυμένους βοριάδες θα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ωστόσο τη Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται να εξασθενήσουν.Γενικά ο καιρός προβλέπεται αίθριος μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεράστια νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος με ανατροπή στην ανατροπή επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και έβαλε "φ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιδανικός αυτόχειρας στη μάχη του τίτλου ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τους Θεσσαλονικείς και γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στα playoffs, τρεις μέρες μετά την . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Αλέξανδρου Βασιλικού, προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στα διαθέσιμα στοιχεία που συνηγορούν για ένα 2024 με θετικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρας οδηγώντας φορτηγό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
Image
Image

Search