Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έρχονται τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές: Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας (Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου) αναμένεται να αναρτηθούν στη σελίδα του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ) τα ειδοποιητήρια για την καταβολή των εισφορών των ελεύθερων επαγγελματιών με βάση το εισόδημα του 2016.

Πρόκειται για τις εισφορές κύριας ασφάλισης (20%) και ιατρο-φαρμακευτικής περίθαλψης (6,9%) για το μήνα Ιανουάριο του 2018, οι οποίες θα υπολογιστούν επί του 1/12 του 85% του ακαθαρίστου εισοδήματος του 2016.

Οι εισφορές του Ιανουαρίου 2018 θα πρέπει να καταβληθούν έως την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.


Πως υπολογίζονται φέτος οι ασφαλιστικές εισφορές

Πρώτον, ο υπολογισμός θα γίνει με βάση τα κέρδη του 2016 και όχι με βάση τα κέρδη του 2015 όπως συνέβη καθ’ όλη τη διάρκεια του 2017

Δεύτερον, θα ενεργοποιηθεί το νέο σύστημα υπολογισμού που προβλέπει ότι οι εισφορές θα υπολογίζονται (με συντελεστή τουλάχιστον 26,95%) επί του αθροίσματος «καθαρά κέρδη 2016 συν καταβεβλημένες εισφορές 2016».


Ωστόσο, επί του αθροίσματος -και ειδικά για φέτος- θα γίνει μια μείωση 15%, δηλαδή θα ληφθεί υπόψη το 85% κι όχι το 100%.


Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερα

Ακόμα, όμως, και οι επαγγελματίες οι  οποίοι δήλωσαν το ίδιο ακριβώς καθαρό εισόδημα το 2016 σε σχέση με το 2015, θα κληθούν   - σύμφωνα με το capital.gr - να καταβάλλουν αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές κατά 8% λόγω της φετινής αλλαγής της βάσης υπολογισμού των εισφορών.

Για να καταβάλλει ένας επαγγελματίας χαμηλότερες τρέχουσες εισφορές σε σχέση με πέρσι, θα πρέπει να έχει δηλώσει το 2016 καθαρό εισόδημα κάτω από 8% χαμηλότερο σε σχέση με το 2015.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μικρές αλλαγές στο σχήμα της δημοτικής αρχής της Πάτρας. Η μέχρι σήμερα πρόεδρος της ΚΕΔΗΠ Καρναβάλι Πάτρας, Ηρα Κουρή αναλαμβάνει σύμβουλος του δημάρχου για θέματα πολιτισμού κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτ. Ελλάδα. Συνολικά έγιναν επτά συλλήψεις και σχηματίστηκαν δεκατρείς νέες δικογραφίες γιαενδοοικογεν . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στον αέρα παραμένει ακόμη το μείζον ζήτημα για την Πάτρα, αυτό της έλευσης του νέου σύγχρονου σιδηρόδρομου στην Αχαική πρωτεύουσα με σημείο τριβής με την κυβέρνηση αυτό της υπογειο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις 22 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές για τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αλλάζει ο τόπος διεξαγωγ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αμείωτους ρυθμούς συνεχίζονται τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτ. Ελλάδα. Συνολικά έγιναν επτά συλλήψεις και σχηματίστηκαν δεκατρείς νέες δικογραφίες γιαενδοοικογενειακή βία στη Δυτική
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις 22 Μαΐου έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν οι φοιτητικές εκλογές για τις σχολές του Πανεπιστημίου Πατρών. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αλλάζει ο τόπος διεξαγωγής των εκλογών , που
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα σε ενημερωτική ιστοσελίδα της Πάτρας, που έκανε λόγο για καταγγελίες σχετικά με την ποιότητα του νερού στην περιοχή της Οβρυάς με αναφορά ότι αυτό είχε «χρώμα καφέ», από
Image
Image

Search