Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα - Ίκαρος: Μια ξεχασμένη στιγμή του Πατρινού Καρναβαλιού

Ήθελαν , τότε, κάτι άλλο, κι έτσι δεν πήραν τον Στέα αλλά τον Ίκαρο. Ήταν 1985 επι δημαρχίας Θεόδωρου Άννινου. Ήταν γνωστός ο Ίκαρος από την τηλεόραση και συγκεκριμένα από τα πρώτα τηλεπαιχνίδια.
Ήταν ικανότατος τηλεοπτικός αστέρας, αλλά στο Πατρινό Καρναβάλι, μάλλον απέτυχε. Έτσι, το 1986 δεν τον κάλεσαν εκ νέου, ήρθε και πάλι ο Άλκης Στέας.

Ο Άλκης Στέας συνδέθηκε στενά με το Πατρινό Καρναβάλι από το 1966 και την έναρξη του Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού. Τη χρονιά εκείνη ήταν ένας από τους 94 κυνηγούς του 1ου Αποκριάτικου Θησαυρού. Η ομάδα του κατατάχτηκε στην τρίτη θέση παίρνοντας ως αναμνηστικό μια χάλκινη μάσκα του Δήμου Πατρέων. Από το 1967 πήρε τη σκυτάλη από το Νίκο Μαστοράκη, εμπνευστή του Κρυμμένου Θησαυρού και παρουσιαστή του 1ου παιχνιδιού και ανέλαβε την παρουσίαση του Παιχνιδιού. Με τη συμβολή του ο Κρυμμένος Θησαυρός αναδείχτηκε σε κορυφαία εκδήλωση του Πατρινού Καρναβαλιού.

Ο Λευτέρης-Ίκαρος Κανελλόπουλος (Αθήνα ~1920 - Αθήνα 20 Μαρτίου 1993) ήταν ο παρουσιαστής των πρώτων τηλεπαιχνιδιών της Ελληνικής τηλεόρασης, ηθοποιός και στιχουργός, περισσότερο γνωστός με το μικρό του όνομα Ίκαρος.
Μεγάλωσε στα Πετράλωνα της Αθήνας και είχε καταγωγή από την Ανδρίτσαινα Ηλείας. Ξάδελφός του ήταν ο καθηγητής πανεπιστημίου και υπουργός Αθανάσιος Κανελλόπουλος.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλει . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αναβρασμός επικρατεί στο ιατρικό και νοσηλευτικό του Νοσοκομείου του Άγιου Ανδρέα από τις σχεδόν καθημερινές διακομιδές ασθενών από το νοσοκομείο του Πύργου ειδικά στο νοσοκομείο τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νεκρός έπεσε ένας άνδρας σε σπίτι στην περιοχή του Μαλεβιζίου μπροστά στα μάτια της κόρης του. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost.gr, όλα συνέβησαν χθες όταν ένας 54χρονος . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπόθεση βιασμού και εκδικητικής πορνογραφίας εξετάζει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας, μετά από καταγγελία 19χρονης κοπέλας σε βάρος 64χρονου και 35χρονης. Η19χρονη κατέθεσε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣΣύλληψη ημεδαπού για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικώνΣυνελήφθη, χθες το βράδυ, στο Αγρίνιο, από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ τηςΥποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, ένας ημ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας βαίνει εντεινόμενο παρά τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), με απανωτά περιστατικά να έρχονται στο φως της δημοσιότητας προκαλώντας αποτροπιασμό και έντ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλαίσιο της προεκλογικής καμπάνιας της ΝΕΑΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ για τις επικείμενες Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024 θα βρεθεί στην Πάτρα σήμερα η Έφη Αχτσιόγλου, Βουλεύτρια Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΕΑΣ
Image
Image

Search