Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αίγιο: Αθώος ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος-Ένταση και ζημιές στα δικαστήρια(ΦΩΤΟ)

Νεότερη Ενημέρωση 20..46

Αθώος τελικά μετά από μία μαραθώνια εκδίκαση κρίθηκε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων, κ. Αμβρόσιος για την παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας, μετά από άρθρο που είχε δημοσιεύσει κατά των ομοφυλοφίλων που περιελάμβανε την περίφημη φράση «Φτύστε τους».

Νεότερη Ενημέρωση 19.49

Την αθώωση του Μητροπολίτη Αμβροσίου, εισηγήθηκε ο εισαγγελέας, με την απόφαση του διακστηρίου να αναμένεται απόψε. Ο ίδιοος στην απολογία του υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αδίκημα γιατί κανείς δεν τον άκουσε. 

Νεότερη Ενημέρωση 18.19

Τη συνέχιση της εκδίκασης της υπόθεσης πέραν του ωραρίου και μέχρι τις 8.30 με 9 το βράδυ, οπότε και υπολογίζεται πως θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία εξέτασης μαρτύρων, η απολογία του κατηγορουμένου, η αγόρευση της Εισαγγελέως και των δικηγόρων αλλά και η απόφαση της έδρας, αποφάσισε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αιγίου, όπως ενημερώνει το "filodimos.gr".

Εκδικάζεται η μήνυση που έχει κατατεθεί από ομάδα πολιτών κατά του Μητροπολίτη Αμβροσίου, με αφορμή την περίφημη φράση του "Φτύστε τους!" στο προσωπικό του ιστολόγιο, αναφερόμενος στην ομοφυλοφυλική κοινότητα.

Νεότερη Ενημέρωση 16.30

Σε πλήρη εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η δίκη του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου και έως τώρα έχουν καταθέσει οι τέσσερις από τους οκτώ μάρτυρες.

Ο μητροπολίτης κάθεται στο εδώλιο μετά από μήνυση ατόμων, για την υβριστική ανάρτησή του για τους ομοφυλόφιλους

Αρχική Ενημέρωση 07.35

Ενταση στα δικαστηρια Αιγίου  με αντιεξουσιαστές που πήραν  στο κυνήγι και προπυλάκισαν  τον πρώην βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη και έναν ακόμη πολιτευτή της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής  βρέθηκαν εκεί ως ενδειξη συμπαράστασης στον Μητροπολίτη Αμβρόσιο ο οποίος κάθεται στο εδώλιο του καηγορουμένου μετά από μήνυση ομοφυλόφυλων. Μάλιστα προκλήθηκαν υλίκές ζημιές στο δικαστικό Μέγαρο.  Τελικά με την παρέμβαση της Αστυνομίας έληξε το επεισόδιο.

φωτό από fb Πέπη Σπηλιωτοπουλου

 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Στο εδώλιο του Δικαστηρίου Αιγίου κάθεται σήμερα  Πέμπτη 15 Μαρτίου, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος, μετά την μήνυση που υπέβαλλαν σε βάρος του ομοφυλόφιλοι.

Η αστυνομικές δυνάμεις στο Αίγιο βρίσκονται "επί ποδός" αφού αναμένεται συγκέντρωση και αντιεξουσιαστών στις 9 το πρωί , την ΄ωρα δηλαδή που θα φθάσει ο Μητροπολίτης.

Συγκεκριμένα ο κ. Αμβρόσιος δικάζεται για παράβαση 12 άρθρων της νομοθεσίας και την πλευρά των ομοφυλόφιλων μηνυτών του να υποστηρίζει ότι με πρόθεση (μέσω του διαδικτύου) προέτρεψε τον κόσμο σε εναντίον τους ενέργειες, με διακρίσεις, μίσος και βία, βάσει του σεξουαλικού τους προσανατολισμού, κατά τρόπο τέτοιο που τους εξέθεσε σε κίνδυνο, απειλώντας τη ζωή, την ελευθερία και τη σωματική τους ακεραιότητα. Το αδίκημα επικεντρώνεται στην προτροπή του ιεράρχη «φτύστε τους», που ειπώθηκε στις 9 Δεκεμβρίου 2015 και ενόχλησε πολύ, με τον ίδιο ν' απαντά πως κι αυτόν τον ενόχλησαν «προκλητικές φωτογραφίες τους και γκέι πάρτι».

Ο Μητροπολίτης σε ανάρτηση του στο προσωπικό του ιστολόγιο, απευθύνει κάλεσμα συμπαράστασης δίνοντας ραντεβού στις 9 το πρωί της Πέμπτης. Μάλιστα μεταξύ άλλων αναφέρει πως  «γράφοντας το φτύστε τους, εννοούσε περιφρονείστε τους και η έκφρασή του είχε μεταφορικό χαρακτήρα».

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

LIFE STYLE

Σταθερά εξελίσσεται η κατάσταση της υγείας του Δημήτρη Σταρόβα μετά την περιπέτεια της υγείας του. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ ο δημοφιλής καλλιτέχνης είναι σε καλή κατάσταση, όχι άριστη, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία προχθές τη νύχτα. Κοντινά πρόσωπα ειδοποιήθηκαν για τον ξαφνικό και άδικο θάνατό της. Μία αξιαγάπητη hair stylist που διατηρούσε κομμωτήριο σ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο για το ΕΣΥ και τα Δημόσια Νοσοκομ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αυτό που συνέβη με το κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας, έχει συγκλονίσει εκπαιδευτικούς, γονείς και κοινωνία, με την δευτεροβάθμια εκπαίδευση Αχαίας και τον ΟΚΑΝ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία προχθές τη νύχτα. Κοντινά πρόσωπα ειδοποιήθηκαν για τον ξαφνικό και άδικο θάνατό της. Μία αξιαγάπητη hair stylist που διατηρούσε κομμωτήριο στην οδό Γούναρη κοντ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο για το ΕΣΥ και τα Δημόσια Νοσοκομεία τα οποία βρίσκον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής:   Το στρατηγείο του εκλογικού αγώνα, το Εκλογικό Κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα ξεκινά από την Πέμπτη 16 Μαΐου τη λειτουργία του. Στελ
Image
Image

Search