Πάτρα - Δυτ. Ελλάδα

ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Σε πατέρα δόθηκε η επιμέλεια παιδιού-Η μητέρα προκαλούσε «ανασφάλεια και αβεβαιότητα»

Δικαστική απόφαση εκδόθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Πατρών, σύμφωνα με την οποία η επιμέλεια ανήλικου κοριτσιού, γεννημένου εκτός γάμου, ανατίθεται στον πατέρα του, ο οποίος το είχε αναγνωρίσει. Το δικαστήριο έκρινε πως στην συγκεκριμένη υπόθεση ο πατέρας είναι εκείνος που πρέπει να αναλάβει την επιμέλεια του παιδιού, καθώς είναι εκείνος που φρόντιζε για τη σωστή ανατροφή του, σε αντίθεση με τη μητέρα «που μετέβαλλε συνεχώς γνώμη ως προς τη διαβίωση της ανήλικης προκαλώντας της ανασφάλεια και αβεβαιότητα».

Όπως προκύπτει από το σκεπτικό της δικαστικής απόφασης, η μητέρα, βουλγαρικής καταγωγής, συχνά άλλαζε «εστίες» με αποτέλεσμα το μικρό κορίτσι να βρίσκεται σε σπίτια στην Αθήνα αλλά και τη Βουλγαρία και να μεγαλώνει δίπλα σε συγγενείς ή ακόμη και υπό την επίβλεψη του νέου συντρόφου της μητέρας της, η οποία για ένα χρονικό διάστημα διατηρούσε μπαρ στην Πάτρα.

«Η μητέρα της ανήλικης που εκ του νόμου έχει την άσκηση της γονικής μέριμνας με την συμπεριφορά την οποία επέδειξε έναντι της ανήλικης κόρης της, παρέπεται ότι δεν είναι διατεθειμένη αναλάβει τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η γονική μέριμνα του τέκνου της και συνεπώς δεν παρέχει όλα εκείνα τα εχέγγυα που απαιτούνται ώστε να κριθεί από το δικαστήριο ότι είναι καταλληλότερη γονέας, αφού συχνά εγκατέλειπε την κόρη της», αναφέρει χαρακτηριστικά η απόφαση, την οποία δημοσιοποίησε το "protothema.gr".

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία το βράδυ της Πέμπτης (9/5) καθώς κέρδισε για δεύτερη φορά την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Conference League για να προκριθεί για πρώτη φορά στην ιστορί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η στιγμή που ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του ημιτελικού με την Άστον Βίλα και ήρθε οριστικά η πρόκριση στον τελικό του Conference League έφερε την απόλυτη ερυθρόλευκη λύτρωση. Κυρί . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η δεύτερη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα αποδείχθηκε εξαιρετικό μαντάτο και για τη θέση των Πειραιωτών στην κατάταξη της UEFA. Οι 2,000 βαθμοί που πήραν από τη νίκη προστέ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός τα κατάφερε! Πέρασε το εμπόδιο της Άστον Βίλα και προκρίθηκε στον τελικό του Conference League, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην OPAP Arena . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τριάντα επτά άτομα έστειλε στο Κέντρο Υγείας το εορταστικό τραπέζι που είχε στηθεί έξω από εκκλησία του Αγίου Γεωργίου στο χωριό της Βουπράσιας στην Ηλεία. Σύμφωνα με τους κατοίκους που βρέθηκαν στο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σημαντικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση των δομών και υπηρεσιών ισότιμης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και στα Τμήματα του Πανεπιστημίου Πελοπ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνάντηση με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου, παρουσία του βουλευτή Ν.Λάρισας Χρήστου Κέλλα, πραγματοποίησαν πριν από λίγο εκπρόσωποι του ΣΚΕΑΝΑ και του ΣΙΚΑΕΛ. Από
Image
Image

Search