ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ελευθερία του Τύπου: Σε Μητσοτάκη και κυβέρνηση ο «λογαριασμός» από Νέα Αριστερά

Καυστική ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς για την κατάταξη της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Δείκτη Ελευθερίας του Τύπου καθώς η χώρα μας βρίσκεται ουραγός στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά σύμφωνα με την έκθεση που συντάσσει η διεθνής μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

 

«Στην έκθεση που καταγράφει περαιτέρω επιδείνωση της ελευθερίας του τύπου διεθνώς, η  Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη καταγράφει στην ευρύτερη ζώνη της Ε.Ε.  και των Βαλκανίων επίδοση καλύτερη μόνο από την Σερβία, την Αλβανία και τα κατεχόμενα της Κύπρου.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Πλέον μιλάμε για συστημική κρίση διαρκείας» σχολιάζει η Νέα Αριστερά.

«Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της δεξιάς φέρουν ακέραια την ευθύνη»

Και συνεχίζει: «Το σκάνδαλο των υποκλοπών, το ολιγοπώλιο στα ΜΜΕ, τα SLAPPs, η νομοθεσία που διευκολύνει τις αγωγές σε βάρος δημοσιογράφων με ποινές που μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και σε φυλάκιση, καθιστούν την χώρα μας μια προβληματική χώρα για την ελευθερία του τύπου».

Καταλήγει αναφέροντας: «Ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση της δεξιάς φέρουν ακέραια την ευθύνη».

H Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., πίσω από την Ουγγαρία και τη Μάλτα

Η συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνει για το 2023 η χώρα μας κυμαίνεται στο ίδιο επίπεδο με την προηγούμενη χρονιά, με μια μικρή άνοδο: 57,2 συνολική βαθμολογία για το 2023 έναντι 55,2 για το 2022.

Στη λίστα η Ελλάδα βρίσκεται στην τελευταία θέση μεταξύ των κρατών της Ε.Ε., πίσω από την Ουγγαρία (θέση 67) και τη Μάλτα (θέση 73).

https://www.in.gr/

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο αρχείο τέθηκαν από την Εισαγγελία της Αθήνας οι καταγγελίες περί διάρρηξης στις υπηρεσίες εκλογικής διαδικασίας του Yπουργείου Εσωτερικών. Μετά την έρευνα που διενήργησε ο εισα . . .
LIFE STYLE

Η Ιωάννα Μαλέσκου μίλησε στην Ελένη Τσολάκη και το «Πρωινό ΣουΣου» για το νέο ριάλιτι που παρουσιάζει, το «Tv Queen», αλλά και τις αρνητικές κριτικές που έχει δεχτεί κατά καιρούς.A . . .
LIFE STYLE

"Δεν μπορούσα, δεν ήθελα, να μένω άλλο εδώ και πήρα μια βαλίτσα και σηκώθηκα και έφυγα χωρίς προορισμό" περιγράφει η Ελεονώρα Μελέτη. Μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε η . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλία "Within the world, Ο διάλογος" με τους υπέροχους μουσικούς Ελένη Αντωνίου (φωνή) και Δημήτρη Μακρή (κιθάρα), θα πραγματοποιηθεί στο Πολύεδρο, το Σάββατο 25 Μαΐου, στις 9 τ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από μια εβδομάδα, σε βάρος ηλικιωμένης στο Αγρίνιο.  Οπως αναφέρετα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Χάρτης κίνησης» από την 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών στο 29ο και 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Health4EUkids. Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα: Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 11.900,00€ σε βάρος του Κ.Α. 00-
Image
Image

Search