ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατά χιλιάδες ψηφίζουν για την Κεντροαριστερά σε όλη τη χώρα

Σε εξέλιξη είναι από τις 8 το πρωί η ψηφοφορία για την εκλογή νέου αρχηγού στην Κεντροαριστερά, με μεγάλο στοίχημα όχι μόνο την ενοποίηση των διάσπαρτων δυνάμεων, με την εκλογή αρχηγού αλλά και την προσέλευση του κόσμου στις κάλπες.  Η διαδικασία ξεκίνησε ομαλά στο 90% των εκλογικών τμημάτων ενώ σχεδόν το σύνολο είχε ανοίξει μέχρι τις 9.30πμ.  Αισιόδοξα είναι τα πρώτα μηνύματα από την προσέλευση των πολιτών στις κάλπες καθώς μέχρι λίγα λεπτά πριν τις 3 το μεσημέρι η συμμετοχή ξεπέρασε τις 120.000. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην Αττική έχουν ήδη ψηφίσει 38.000, στην Δ. Ελλάδα 8.000, στην Κρήτη 10.600, στην Κ. Μακεδονία 19.000.

Εννέα υποψήφιοι (με αλφαβητική σειρά) οι κ. Νίκος Ανδρουλάκης, Κωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά,Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης,Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης διεκδικούν ,στον πρώτο γύρο που διεξάγεται σήμερα, την ηγεσία του νέου φορέα.

Σε πολλά εκλογικά κέντρα στήνονται κι άλλες κάλπες καθώς σχηματίζονται μεγάλες ουρές. Στο Χαλάνδρι αναγκάστηκε κόσμος να φύγει και να επιστρέψει αργότερα επειδή δεν είχε κάνει προεγγραφή και υπήρχαν πολύ μεγάλες ουρές.

Στη Ν. Ιωνία που υπάρχει ένα εκλογικό κέντρο με 4 κάλπες έχουν ήδη ψηφίσει πάνω από 300 άτομα. Και στον Χολαργό υπάρχουν αυτή τη στιγμή ουρές άνω των 100 ατόμων. Στον Αλιμο όπου υπάρχει εκλογικό κέντρο με δύο κάλπες υπάρχει επίσης μεγάλη ουρά, ενώ μέχρι τις 12.00 το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περί τα 350 άτομα.

Ιδια κατάσταση και στη Θεσσαλονίκη, Eίναι ενδεικτικό ότι  στο εκλογικό κέντρο της Τούμπας σύμφωνα με το thestival.gr τα 600 ψηφοδέλτια, που είχαν διατεθεί στο εκλογικό κέντρο τελείωσαν, με την επιτροπή να ζητά άμεσα νέο υλικό.

Γεννηματά: Να στείλουν οι πολίτες μήνυμα ενότητας
Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ψήφισε  στην Καλλιθέα.  «Θέλω να προσκαλέσω για άλλη μια φορά τους προοδευτικούς πολίτες να στείλουν με την ψήφο τους ένα μήνυμα ενότητας της παράταξης, ένα μήνυμα αντίστασης στον κατήφορο και στον αυταρχισμό αυτής της κυβέρνησης. Ένα μήνυμα αντίδρασης στη συντήρηση και στη λιτότητα».  «Αλλά και ένα μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας, εθνικής αυτοπεποίθησης», προσέθεσε. «Τολμάμε για την παράταξη, τολμάμε για τη χώρα μας και όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε τη νέα αλλαγή» κατέληξε στις δηλώσεις της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Καμίνης: Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη
Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού δικαιώματός του, στο Πνευματικό Κέντρο της πρωτεύουσας δήλωσε: «Οι εκλογές αφορούν κάθε πολίτη της χώρας. Σήμερα δεν φτιάχνουμε ένα μικρό κόμμα αλλά μία μεγάλη παράταξη που θα αλλάξει την Ελλάδα τονισε ο Γιώργος Καμίνης.

Γιάννης Ραγκούσης: Η ώρα των πολιτών
Σε εκλογικό κέντρο στον Χολαργό ψήφισε ο πρώην υπουργός. «Σήμερα ζούμε την πιο ευγενική και πολιτικά όμορφη ημέρα ενότητας στο προοδευτικό χώρο εδώ και πολλά χρόνια. Σήμερα είναι η ώρα των πολιτών που αποφασίζουν- αλλά και θα αποφασίζουν- για όλα και για όλους μας» τόνισε και πρόσθεσε: «Αύριο είναι ημέρα δουλειάς, πολλή δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να βρεθούμε ξανά κοντά στους αβοήθητους Έλληνες, τις παραγωγικές ηλικίες και στη νέα γενιά» δήλωσε.

Κάλπες και μαραθώνιος για τον Σταύρο Θεοδωράκη

 O Σταύρος Θεοδωράκης ψήφισε στην Αγία Βαρβάρα, στη γειτονιά που μεγάλωσε. Στο εκλογικό κέντρο τον υποδέχτηκαν παιδικοί του φίλοι και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του. Μετά την έξοδο από το εκλογικό τμήμα, δήλωσε:

«Πιστεύω ότι θα το κερδίσουμε το στοίχημα. Ξέρετε έχω πει ότι πρέπει να ψηφίσουν πάνω από 200.000 πολίτες. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση στον αυταρχισμό της κυβέρνησης, στα λάθη της κυβέρνησης, στον λαϊκισμό που ζούμε και να καταλάβουν ότι έχει κι άλλο δρόμο αυτή η χώρα. Αρκεί να βρεθούν στο τιμόνι, άνθρωποι που έχουν δουλέψει, άνθρωποι που γνωρίζουν, άνθρωποι που τολμάνε και είναι της λογικής και όχι των ψεύτικων ιδεολογιών".
Ο Γιάννης Μανιάτης ψήφισε στο εργατικό Κέντρο του Άργους
«Σήμερα είναι μια σπουδαία μέρα για τη Δημοκρατική Παράταξη. Ενώνουμε το χώρο και ανατρέπουμε την παραταξιακή στασιμότητα. Ανατρέπουμε το πολιτικό σκηνικό και κάνουμε το νέο ενωμένο προοδευτικό κίνημα πρωταγωνιστή των πολιτικών εξελίξεων. Ξαναδίνουμε χαμόγελο κι αισιοδοξία στις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Η Δευτέρα θα είναι μια διαφορετική μέρα για την πατρίδα και την κοινωνία μας».

Aνδρουλάκης: Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή

«Σήμερα ξεκινά μια νέα εποχή για την προοδευτική παράταξη και πάνω από όλα για την πατρίδα μας» δήλωσε στη Ρόδο μόλις ψήφισε ο υποψήφιος για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς Νίκος Ανδρουλάκης.

«Θέλω να καλέσω τους προοδευτικούς πολίτες να γίνουν συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας. Μιας προσπάθειας που μπορεί να νικήσει την συντήρηση και τον λαϊκισμό που τα τελευταία χρόνια παίζουν σημαντικό ρόλο στην πατρίδα μας», τόνισε επίσης ο κ. Ανδρουλάκης εκφράζοντα την αισιοδοξία του.

«Ήρθε η ώρα οι προοδευτικές δυνάμεις να ξαναπαίξουν ένα σημαντικό ρόλο και να ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό όπως έχει διαμορφωθεί. Για αυτό λοιπόν καλώ όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να γίνουμε συνιδρυτές αυτής της προσπάθειας» επεσήμανε ο υποψήφιος πρόεδρος.
Ιστορικό γεγονός

Ο Νίκος Αλιβιζάτος ο άνθρωπος που με το επιστημονικό και προσωπικό του κύρος λειτούργησε «συγκολλητικά» όταν τα διαδικαστικά και άλλα αγκάθια απειλούσαν να τινάξουν στον αέρα το εγχείρημα καλεί τους δημοκράτες πολίτες να μετάσχουν άμεσα «στη συγκρότηση ενός σύγχρονου κόμματος, που φιλοδοξεί να διεκδικήσει, με τις προτάσεις και τις ιδέες του, τη συνέχεια της ιστορικής προοδευτικής παράταξης».

«Καλώ τον καθένα και την καθεμία να ψηφίσει, διότι μόνον έτσι θα μπορεί να λέει στα παιδιά και τα εγγόνια του ότι, κάποια στιγμή το 2017, συμμετείχε σε ένα ιστορικό γεγονός που μπορεί να αποδειχθεί, όχι μόνο σημαδιακό, μα και σπουδαίο...» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αλιβιζάτος που διαβεβαιώνει υποψήφιους και πολίτες ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την διασφάλιση του αδιαβλήτου των εκλογών.  

Από το γραφείο του καθηγητή εκδόθηκε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

Η ψηφοφορία για την εκλογή του επικεφαλής του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα εξελίσσεται ομαλά. Έχει ανοίξει το σύνολο σχεδόν των Εκλογικών Τμημάτων και η προσέλευση είναι μεγαλύτερη από το αναμενόμενο. Η μέρα είναι ανοιξιάτικη. Μια γιορτή της δημοκρατίας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τη νέα κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας να σεβαστεί όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στην εκ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η ιστορία της γνωστής κομμώτριας από την Πάτρα, Χαράς Ιωαννίδη συγκλονίζει. Υποβλήθηκε σε μια επέμβαση ρουτίνας και συγκεκριμένα λιποαναρρόφηση και βρέθηκε να χάνει τη ζωή της . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένταση επικράτησε τα ξημερώματα του Σαββάτου, λίγο μετά τη 01.30 στα Εξάρχεια, όταν ομάδα περίπου 50 νεαρών, επιτέθηκαν με μολότοφ στη διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν στη συμβολή τω . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος το πρωί της Τετάρτης (15/5) σε περιοχή της Αττικής, 52χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάσθηκε, μετά από ενδελεχή έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγρινίου, υπόθεση απάτης, που διαπράχθηκε πριν από μια εβδομάδα, σε βάρος ηλικιωμένης στο Αγρίνιο.  Οπως αναφέρετα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

«Χάρτης κίνησης» από την 6η ΥΠΕ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών στο 29ο και 32ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος Health4EUkids. Στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί στο κτίριο ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, την Τετάρτη 22 Μαΐου 2024, ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα: Εξειδίκευση πίστωσης ποσού 11.900,00€ σε βάρος του Κ.Α. 00-
Image
Image

Search