ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση: Η Νέα Δημοκρατία διατηρεί την πρωτιά. Ποια κόμματα μένουν εκτός

Προβάδισμα έξι μονάδων στη Νέα Δημοκρατία δίνει νέα δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του newsit.gr που πραγματοποιήθηκε από τις 12 έως τις 14 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, στο θέμα της πρόθεσης ψήφου η ΝΔ διατηρεί το προβάδισμα με τον ΣΥΡΙΖΑ να σημειώνει ελαφρά άνοδο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας. Στην τρίτη θέση βρίσκεται η Χρυσή Αυγή που διατηρεί τα ποσοστά της και ακολουθεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη η οποία παρά τις εκλογές για την κεντροαριστερά δεν φαίνεται να αυξάνει το ποσοστό της. Το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,9%, ενώ Ποτάμι, ΑΝΕΛ και Ένωση Κεντρώων βρίσκονται στα ίδια επίπεδα. Σημαντικό παραμένει το ποσοστό των αναποφάσιστων το οποίο όμως είναι αισθητά μειωμένο σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση.

Αναλυτικά, η ΝΔ συγκεντρώνει 22,4% (από 22,5% στην προηγούμενη δημοσκόπηση), ο ΣΥΡΙΖΑ 16,4% (προηγούμενη 16,1%), η Χρυσή Αυγή βρίσκεται στο 6,2% (προηγούμενη 6,3%), η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι τέταρτη με 5,3% (προηγούμενη 5,2%), ακολουθεί το ΚΚΕ (4,9% έναντι 5,1% στην προηγούμενη), το Ποτάμι με 1,8% (προηγούμενη 1,7%), οι ΑΝΕΛ με 2% (όπως και στην προηγούμενη δημοσκόπηση), η Ένωση Κεντρώων με 2% επίσης (προηγούμενη 2,2%), η Λαϊκή Ενότητα με 2,5% (από 2%) και η Πλεύση Ελευθερίας με 1% (1,3% προηγουμένως), ενώ οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν 14,7% (έναντι 17,2% στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Alco).

Πρόθεση ψήφου επί των έγκυρων

Ποιον εμπιστεύεστε;

Οι συμμετέχοντες στην δημοσκόπηση της Alco, δήλωσαν ότι εμπιστεύονται περισσότερο τον κ. Μητσοτάκη για την διαπραγμάτευση με τους δανειστές και την διαχείριση θεμάτων Υγείας.


Μαύρα" τα βλέπει τα πράγματα η πλειονότητα

Στο ερώτημα αν οι πολίτες πιστεύουν ότι τους τελευταίους μήνες τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα ή χειρότερα απ’ ότι πριν απάντησαν:

ΚΑΛΥΤΕΡΑ 20%

ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ 46%

ΙΔΙΑ 32%

ΔΞ/ΔΑ 2%

Στο ερώτημα αν η αντιπολίτευση πρέπει να καταψηφίσει ή όχι το κοινωνικό μέρισμα οι πολίτες απάντησαν:

ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ 51%

ΝΑ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕΙ 24%

ΔΞ/ΔΑ 25%

Ερώτημα για Κεντροαριστερά

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να είναι πιο κοντά με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κανέναν από τους δυο, οι συμμετέχοντες απάντησαν να μην είναι κοντά σε κανέναν.

Τηλεοπτικές άδειες

Στην δημοσκόπηση υπάρχει και ερώτημα για το ΕΣΡ και τις τηλεοπτικές άδειες. Τα ερωτήματα αφορούν στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και αν πρέπει να προχωρήσει. Η απάντηση είναι συντριπτικά υπέρ της αδειοδότησης με ποσοστό 70%.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΠΟΨΕΙΣ

Του Παναγιώτη Καρασπήλιου* Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, η κορυφαία μέρα της Μεγάλης Εβδομάδας του Θείου Δράματος που μας οδηγεί στην Λαμπρή και Αγία Ανάσταση στον κόσμο των ζωντα . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Συνάντηση κορυφής για τον αθλητικό διευθυντή της ΑΕΚ, Μπρούνο Άλβες, ο οποίος είχε την ευκαιρία να τα πει με τον Ζοζέ Μουρίνιο στην πατρίδα τους, την Πορτογαλία. Ο άλλοτε στόπερ α . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Το άστρο του Χρήστου Μανδά άρχισε να λάμπει στη Ρώμη, όταν φόρεσε τα γάντια του για να καθίσει κάτω από τα δοκάρια της Λάτσιο, μετά από τον τραυματισμό του Ιβάν Προβεντέλ. Η Corri . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Ολυμπιακός έζησε μια ιστορική βραδιά στο Μπέρμιγχαμ καθώς επικράτησε της Άστον Βίλα με 4-2 και ο τελικός του Conference League φαντάζει πολύ κοντά για την ομάδα του Χοσέ Λουίς Με . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πάτρας ανακοίνωσε το εορταστικό ωράριο για τα καταστήματα, που έχει ως εξής:   Μεγάλη Παρασκευή 03/05/2024: 13.00 – 19.00Μεγάλο Σάββατο 04/05/2024: 09.00 – 15.00Κυριακή του Πάσχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο από τον πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιο, που τον κατηγορεί πως παραβίασε κανόνες της Εκκλησίας και συναντήθηκε με τον «αφορισμένο» (όπως ο ίδιο τον αποκαλεί
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών αναφέρονται τα εξής: Το Διοικητικό Συμβούλιο στηρίζει ομόφωνα τις αποφάσεις των περιφερειακών ενώσεων εργαστηριακών ιατρών για τον περιορισμό της λειτ
Image
Image

Search