ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τζανακόπουλος: Επικίνδυνη η κριτική των δικαστών στην κυβέρνηση για την επίθεση στο Εφετείο

"Επίθεση" κατά των δικαστών εξαπέλυσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, σχετικά με τις ευθύνες που επέρριψαν στην κυβέρνηση για την επίθεση στο Εφετείο Αθηνών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε την τοποθέτησή τους "αποπροσανατολιστική" και τόνισε ότι είναι "επικίνδυνη" η αντίληψη ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, διότι αυτή η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και αυτή η βίαιη ενέργεια να οδηγήσει στην τρομοκρατία.

«Είναι δεδομένο ότι η κυβέρνηση από το πρώτο δευτερόλεπτο έχει καταδικάσει απερίφραστα αυτή την τρομοκρατική ενέργεια η οποία είναι ευθεία επίθεση στο κράτος δικαίου, τη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία. Μέχρις εκεί όλα καλά. Εκεί που τα πράγματα αρχίζουν να εκτροχιάζονται είναι όταν δικαστικοί κύκλοι επιλέγουν να επιχειρήσουν να ταυτίσουν την τρομοκρατική αυτή ενέργεια με την κυβέρνηση ή αν όχι να ταυτίσουν, να θεωρήσουν ότι είναι η κυβέρνηση που ευθύνεται για το γεγονός ότι κάποιοι τρομοκράτες επέλεξαν να χτυπήσουν σήμερα το πρωί το Εφετείο Αθηνών.

Πρόκειται περί πραγματικά αποπροσανατολιστικής τοποθέτησης», είπε ο κ. Τζανακόπουλος και πρόσθεσε: «Βεβαίως η διάκριση των εξουσιών είναι μία από τις αρχές της δημοκρατίας. Μια άλλη αρχή είναι η αρχή της ελευθερίας να διατυπώνονται απόψεις. Οι δικαστικές αποφάσεις δημοσιεύονται για να μπορούν να κρίνονται. Αυτό που δεν είναι αποδεκτό κατ΄ αρχάς είναι οι δικαστικοί κύκλοι να προσπαθούν να ταυτίσουν την κυβέρνηση με τρομοκρατικές ενέργειες. Αυτό είναι το πρώτο μη αποδεκτό.

Το ότι από την κριτική περνάμε στην πέτρα και από την πέτρα περνάμε στην τρομοκρατία, αυτή είναι η επικίνδυνη αντίληψη. Το ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να ασκεί κριτική, διότι αυτή η κριτική θα μπορούσε να οδηγήσει σε βίαιη ενέργεια και αυτή η βίαιη ενέργεια να οδηγήσει στην τρομοκρατία».

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛΑΣ μετά από ενημέρωση που έλαβε το πρωί της Πέμπτης για μια γυναίκα νεκρή στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες κοντ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με γύψο στο αριστερό της χέρι εμφανίστηκε στα Δικαστήρια του Βόλου μια ηλικιωμένη γυναίκα – θύμα ενδοοικογενειακής βίας από τον επί 60 χρόνια σύζυγό της, που αν και δήλωσε ότι συ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Θρίλερ στη Μεσσηνία, το πρωί της Πέμπτης 16 Μαΐου, καθώς ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ένας άνδρας, η σορός του οποίου βρισκόταν μέσα σε πηγάδι, στην περιοχή της Μεσσήνης . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Την παραπομπή σε δίκη όλων των κατηγορουμένων για τη δεύτερη δικογραφία που αφορά στη σεξουαλική κακοποίηση της 12χρονης από τον Κολωνό, ζητεί με πρότασή του προς το αρμόδιο δικαστ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής:   Το στρατηγείο του εκλογικού αγώνα, το Εκλογικό Κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα ξεκινά από την Πέμπτη 16 Μαΐου τη λειτουργία του. Στελ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σε συγκινητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 12 Μαΐου 2024 στις 11.30 το πρωί, η ανοιχτή εκδήλωση - βράβευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς και των Εφορειών Αρχα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά το πρωί της Τετάρτης 15 Μαϊου στην κατάμεστη από κόσμο κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων το Μαθητικό Φεστιβάλ Θεάτρου «Για
Image
Image

Search