ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το πρόγραμμα για τα "Μπουμπούλια"

Στo «Αστέρια Live Πάτρας» θα πραγματοποιηθούν οι φετινοί πέντε χοροί των Μπουρμπουλιών. Οι φετινοί χοροί θα εμπλουτιστούν με τη συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτεχνών, που η μουσική τους και τα τραγούδια τους ταιριάζουν στο αποκριάτικο κλίμα του Πατρινού Καρναβαλιού.

Τα Μπουρμπούλια 2018 πραγματοποιούνται στο πλαίσιο δράσεων του Πατρινού Καρναβαλιού 2018, το οποίο διοργανώνει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πατρέων-Καρναβάλι Πάτρας.

O κορυφαίος θεσμός του Πατρινού Καρναβαλιού, οι ιστορικοί και παραδοσιακοί χοροί των Μπουρμπουλιών αποτελούν πάντα μια στιγμή που περιμένουν με ανυπομονησία οι φανατικοί φίλοι τους συνεχίζοντας μια πολύχρονη ιστορία.

Χαρακτηριστικό, αυθεντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του Πατρινού Καρναβαλιού, τα Μπουρμπούλια με την ανεξίτηλη γοητεία τους εγγυώνται πέντε αξέχαστες καρναβαλικές βραδιές, που θα μας ταξιδέψουν στον χρόνο, πίσω στις «χρυσές» εποχές της καρναβαλικής Πάτρας.

Τα μαύρα ντόμινο με την αναλλοίωτη φρεσκάδα καλούν τους ανυποψίαστους καβαλιέρους σε συναρπαστικές συναντήσεις γεμάτες μυστήριο, κέφι, περιπέτεια και καρναβαλική διάθεση.

Τα πέντε φετινά Μπουρμπούλια θα διεξαχθούν την Παρασκευή 2, την Τσικνοπέμπτη 8, την Κυριακή 11, την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου με ώρα έναρξης στις 21.00 και υπόσχονται φλερτ και χορό με τα ντόμινο … μέχρι το πρωί.

Το πλήρες πρόγραμμα έχει ως εξής:

ΤΟΠΟΣ: ΑΣΤΕΡΙΑ LIVE ΠΑΤΡΑΣ ΟΘ.ΑΜΑΛΙΑΣ ΑΡ. 1 ΩΡΑ 9 : M.M.

1ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΘΑΝΟΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ

Μαζί του στο τραγούδι, κιθάρα, σαξόφωνο ο Γιώργος Μάγος και στα πλήκτρα και τραγούδι η Σταματίνα Καντά.

Ένα live πάρτι που δεν πρέπει να χάσει κανείς

2ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

CHARMS ROCK BACK THE 60s

Το δημοφιλές συγκρότημα έχει ετοιμάσει για το Μπουρμπούλι μία βραδιά που θα σας θυμίσουν τα αξέχαστα πάρτι της δεκαετίας του ’60 με τραγούδια κορυφαίων ξένων συγκροτημάτων αλλά και με τις επιτυχίες που καταξίωσαν παγκοσμίως τους Charms και τους κρατούσαν επί χρόνια στις πρώτες θέσεις των charts.

3ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

APURIMAC BAND

Mια βραδιά με λατινοαμερικάνικη μουσική.

Χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα με ποικιλία ηχοχρωμάτων, ενώ συνδυάζουν τις λεπτές παραδοσιακές αποχρώσεις της Ινδιάνικης μουσικής των Άνδεων με το δυναμισμό του Κουβανέζικου ρυθμού της Καραϊβικής.

Μαζί τους η Μεξικάνα τραγουδίστρια Martha Moreleón

4ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΠΕΜΠΤΗ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

ΧΑΡΙΤΟΔΙΠΛΩΜΕΝΟΣ – ΠΩΛΙΝΑ

Η «παρέα των 80’s και των 90’s» προσγειώνεται στην πρωτεύουσα του Καρναβαλιού για δύο βραδιές που το κέφι, ο χορός και τα happenings - πάνω και κάτω απ’ τη σκηνή - θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο! Αυτή η μοναδική παρέα, που τα τελευταία χρόνια σαρώνει τα πάντα στο πέρασμα της και που δεν έχει αφήσει άνθρωπο για άνθρωπο ...καθιστό(!) υπόσχεται να μας ξεσηκώσει με τις αμέτρητες επιτυχίες της μέχρι τελικής πτώσης!

5ο ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΠΟΥΡΜΠΟΥΛΙ

ΧΑΡΙΤΟΔΙΠΛΩΜΕΝΟΣ – ΠΩΛΙΝΑ

Τα Μπουρμπούλια θεωρούνται μια από τις παλαιότερες εκδηλώσεις του Πατρινού Καρναβαλιού και άρχισαν σύμφωνα με μελετητές της ιστορίας του λίγο μετά την ολοκλήρωση κατασκευής του Δημοτικού Θεάτρου «Απόλλων» από τον Ερνέστο Τσίλερ, δηλαδή γύρω στο 1872.

Στα χρόνια του μεσοπόλεμου ο θεατρώνης Ανδρέας Λοβέρδος βάφτισε με το όνομα μπουρμπούλι (μεζές από κρέας που βράζει) τους απογευματινούς τότε χορούς γιατί δεν απαιτούσαν κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία. Απογευματινοί χοροί στους οποίους οι ντάμες προσέρχονται ελεύθερα, χωρίς εισιτήριο και χωρίς συνοδό αλλά με μαύρο φαρδύ και μακρύ ντόμινο και μάσκα ώστε να μην αναγνωρίζονται και έχουν την πρωτοβουλία στην εκλογή καβαλιέρου στο χορό.

Στα χρόνια που οι σχέσεις των δυο φύλων ήταν υπό αυστηρή επιτήρηση το Μπουρμπούλι ήταν μια ετήσια απόδραση και τόπος πραγματικών αλλά και φανταστικών ερωτικών περιπετειών.

Τα Μπουρμπούλια καταξιώθηκαν στο πέρασμα του χρόνου σαν η αυθόρμητη και απροετοίμαστη συνάθροιση ανθρώπων όλων των ηλικιών, όλων των κοινωνικών τάξεων που, γεμίζοντας τις μπαταρίες τους με διάθεση για περιπέτεια και ξεφάντωμα, αφήνονται στις συναρπαστικές διαδρομές ενός ασταμάτητου χορού.

Στα Μπουρμπούλια οι άνδρες δεν έχουν μεταμφιεστεί, ενώ οι γυναίκες διατηρούν την ανωνυμία τους κάτω από ένα μαύρο ντόμινο και μια μαύρη μάσκα.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται οι γιατροί όλοι της χώρας εξαιτίας του παρβοϊού μετά από επείγουσα ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.  Όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ πρέπει να είναι σε επιφυλακή και . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκλονισμένη είναι και μια κάτοικος του Μενιδίου, η οποία όταν έφτασε στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρή η 40χρονη από την Αλβανία είδε -πέρα από τη σορό της άτυχης γυναίκας- την κόρη . . .
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Κυριακή 2 Ιουνίου στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο με τη συνοδεία της SCA Orchestra υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, οι ΠΥΞ ΛΑΞ θα ερμηνεύσουν τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χόρτα, σκουπίδια, αυτοκίνητα και κομμάτια με μπετόν, εξαφανίζουν, κυριολεκτικά όμως, τους διαδρόμους τυφλών σε πολλά τμήματα της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου, με αποτέλεσμα όσοι μ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία προχθές τη νύχτα. Κοντινά πρόσωπα ειδοποιήθηκαν για τον ξαφνικό και άδικο θάνατό της. Μία αξιαγάπητη hair stylist που διατηρούσε κομμωτήριο στην οδό Γούναρη κοντ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το Δ.Σ  του Σωματείου εργαζομένων στο νοσοκομείο "Αγιος Ανδρέας" (ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει: Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη περίοδο για το ΕΣΥ και τα Δημόσια Νοσοκομεία τα οποία βρίσκον
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

 Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής:   Το στρατηγείο του εκλογικού αγώνα, το Εκλογικό Κέντρο της Νέας Δημοκρατίας στην Πάτρα ξεκινά από την Πέμπτη 16 Μαΐου τη λειτουργία του. Στελ
Image
Image

Search