ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Την Παρασκευή η πρώτη παρέλαση των αρμάτων

Την πρώτη εμφάνισή τους στο κέντρο της Πάτρας θα κάνουν την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου και ώρα 20.30 τα άρματα του Δήμου Πατρέων.
Τα άρματα θα κατευθυνθούν στην πλατεία Γεωργίου Α΄ μέσω της διαδρομής Γούναρη-Κορίνθου-πλ. Γεωργίου.

Στην πλατεία Γεωργίου θα σταθμεύσουν για πολύ ώρα δίνοντας τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να τα θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφηθούν μαζί τους.

Τα άρματα που θα εμφανιστούν στους κεντρικούς δρόμους και στην πλατεία Γεωργίου Α΄, θα είναι: «Βασιλιάς Καρνάβαλος», «Βασίλισσα», οι Καρνάβαλοι των δυο προηγούμενων ετών 2017 και 2016, το φετινό άρμα του Καρναβαλιού των Μικρών «Ζουζουνο-όχημα» και το Μουσικό Άρμα.

Πάτρα: Δείτε τα άρματα του καρναβαλιού- Ο βασιλιάς, η βασίλισσα και οι ανακατασκευές! ΦΩΤΟ

Θα συνοδεύονται με ρυθμούς κρουστών από το 20μελές συγκρότημα κρουστών Bloco Swingueira. Το μουσικό σύνολο κρουστών Bloco Swingueira είναι ένα μουσικό σύνολο κρουστών που παίζει και χορεύει στους ρυθμούς της samba reggae από την Bahia της Βραζιλίας. Ο δυναμικός ήχος από διαφορετικούς τύπους κρουστών μαζί με τις εντυπωσιακές χορογραφίες δημιουργούν μια εντυπωσιακή οπτικοακουστική εμπειρία.

Παράλληλα στις 18.00 στην πλατεία Γεωργίου θα ξετυλίγονται «Τα Καλύτερά μας» με την παρουσίαση των 11 θεαμάτων και από τις τρεις κατηγορίες: Παντομίμα, Σάτιρα, Χορευτικό, στο πλαίσιο του 53ου Παιχνιδιού του Κρυμμένου Θησαυρού. Θα παρουσιαστούν τα θεάματα των ακόλουθων πληρωμάτων: 41- Haute κουτουρού (παντομίμα), 63-Κουκούλινγκ (παντομίμα), 66-Κομψευάμενοι (παντομίμα), 84-Pas Baiser (παντομίμα), 94-Requiem (παντομίμα), 143-Εποπιδες το γένος ΕΠΟΨ (παντομίμα), συνεργασία πληρωμάτων 25-2018 & 119-Διάφανες Σκιές (Χορός), 16-Στο «μπούστο μας… λουλούδια…!!» (θεατρική σάτιρα), 45-Φρρρρ Φρρρρ (θεατρική σάτιρα), 73-Ζωή Ποδήλατο! (θεατρική σάτιρα) και 171-Τα Γκαρσόνια της Ευρώπης (θεατρική σάτιρα).

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με προσδοκίες για ειρήνη και ευημερία γιορτάζουν οι χριστιανοί την Ανάσταση του Κυρίου με την ευχή να φέρει το φως και την ελπίδα. Το μήνυμα της πρώτης Ανάστασης ήχησε το πρωί το . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Λαμπρή και μεγαλοπρεπής ήταν και φέτος η υποδοχή του Αγίου Φωτός στην Πάτρα! Το Άγιο Φως έφθασε στο Επισκοπείο, λίγο πριν τις 11 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και το υποδέχθηκαν ο  . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Back-to-back άνοδο πέτυχε η Ίπσουιτς, η οποία τερμάτισε στη δεύτερη θέση της Championship και πήρε έτσι το εισιτήριο για τον προβιβασμό της στην Premier League τη νέα σεζόν. Η τελε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου (04/05/2024) κατά τη διάρκεια του εθίμου των Μπότιδων στο νησί του Ιονίου. Σύμφωνα με το corfunews στις 11:00 ακριβώς στελέχη του Δήμου
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Δυτικής Αχαίας, 30 περιπτώσεις φθοράς ξένης ιδιοκτησίας, που διαπράχθηκαν σε κοιμητήριο στη Δυτική Αχαία. Για την υπόθ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Ιερά Μητρόπολη Πατρών σε ανακοίνωσή της αναφέρει: Τό Μέγα Σάββατο τό πρωί, στούς κατάμεστους ἀπό εὐσεβεῖς Χριστιανούς Ναούς τῶν Πατρῶν, ἐτελέσθη ἡ Θεία Λειτουργία τοῦ Μεγάλου Βασιλείου καί ἡ πρώτ
Image
Image

Search