ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Συναυλιακή παράσταση του συνθέτη Γ.Μαρκόπουλου «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι»

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση με το έργο του κορυφαίου συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου: «Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» - Κοσμική Λειτουργία σε Ποίηση Διονυσίου Σολωμού, την Κυριακή 25 Μαρτίου 2018 και ώρα 20.00, στην κεντρική αίθουσα του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το  Πανεπιστήμιο Πατρών.

Πρόκειται για μία ιδιαίτερης σημασίας συναυλιακή παράσταση, βασισμένη σε ένα από τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής μουσικής καθώς το έργο του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου αντανακλά διαχρονικά τα αιτήματα του ανθρώπου για αξιοπρέπεια και ελευθερία. Όπως έχει πρόσφατα αναφέρει ο ίδιος ο συνθέτης, το έργο εστιάζεται αφ' ενός στις τρεις σημαίνουσες λέξεις «Λόγο, Έργο, Νόημα», οι οποίες εκφράζονται ως αίτημα και αφ' εταίρου «στην εμπέδωση του ορίζοντα της τέχνης ώστε να κρατήσουμε ότι είναι ζωντανό και χρήσιμο για να πορευτούμε στο εκσυγχρονισμένο μέλλον».

Στην ερμηνεία του έργου θα συμμετάσχουν οι σολίστ Κώστας Μακεδόνας και Μανώλης Χατζημανώλης, η υψίφωνος Άννα Παπαδοπούλου και ο βαρύτονος Νικόλας Καραγκιαούρης. Αφηγήτρια η Μάνια Παπαδημητρίου. Συμμετέχουν επίσης, η Ορχήστρα Παλίντονος Αρμονία και η Πολυφωνική Χορωδία Πάτρας σε διδασκαλία Σταύρου Σολωμού. Το έργο θα διευθύνει ο ίδιος ο συνθέτης.

Η συναυλία είναι ανοικτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Νεότερα: Υπό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στον Νέο Ερινεό Αιγιαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες το ελικόπτερο που πέταξε πάνω από την περιοχή δεν απαιτήθηκε να π . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐαςκαι Αιτωλίαςσυνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάτέσσερις δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη ανήμερα της Πρωτομαγιάς, μπροστά στο Εργατικό Κέντρ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών (Μαιζώνος 110), υποδέχεται τις γιορτινές ημέρες με παραμύθια, γρίφους, αινίγματα και κατασκευές . Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη ανήμερα της Πρωτομαγιάς, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 το πρω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Μ. Δευτέρας στην Πατρών Πύργου στο ύψος των Σαγεΐκων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρχαν δύο  τραυματίες ενώ στο σημείο έφθασαν ασθενοφόρο κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει: Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας, αρχικά στους Αστυνομικούς του ΤμήματοςΔίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, για την ορ
Image
Image

Search