ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συνέντευξη Σπύρου Σκιαδαρέση στο achaianews.gr: Έχουμε «χορτάσει» από λόγια και βαρύγδουπες δηλώσεις από την Περιφερειακή Αρχή

"Ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Περιφέρεια που μπορεί να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα της οικονομικής και κοινωνικής υστέρησης και να οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και συνθήκες ευημερία, προτείνει η παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης Π.Δ.Ε. «ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - Ενωμένοι Μπορούμε», σύμφωνα με την συνέντευξη που παραχώρησε στο «achaianews.gr», ο Επικεφαλής της Σπύρος Σκιαδαρέσης, ασκώντας κριτική στα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Περιφερειακής Αρχής, κάνοντας λόγο για βαρύγδουπες δηλώσεις, χωρίς αντίκρισμα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Επικεφαλής Μείζονος Αντιπολίτευσης Π.Δ.Ε. «ΝΕΑ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ - Ενωμένοι Μπορούμε» Σπύρου Σκιαδαρέση:

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κε Σκιαδαρέση έχετε συμπληρώσει 3,5 μήνες στην αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας. Ποιοι είναι οι στόχοι που έχετε θέσει όσον αφορά στην στήριξη ή διαφωνία στα θέματα που έρχονται στις συνεδριάσεις του σώματος; Σε ποιες περιπτώσεις θα συμπορευτείτε, αν συμπορευτείτε, με την πλειοψηφία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "Στη μικρή -μέχρι σήμερα-, αλλά άκρως παραγωγική, διαδρομή μας, στη θέση της μείζονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο αποδεικνύουμε καθημερινά ότι η παράταξή μας είναι εδώ για να συνθέτει, να αναδεικνύει τα προβλήματα της τοπικής μας κοινωνίας, να παρεμβαίνει και να διεκδικεί λύσεις. Δεν υιοθετούμε το μοντέλο της στείρας κριτικής κι αντιπολίτευσης, ούτε της ισοπέδωσης των πάντων, γιατί πιστεύουμε πάνω απ’ όλα στην ενεργοποίηση των υγιών δυνάμεων της Περιφέρειάς μας. Άλλωστε όλοι έχουμε ζήσει στο παρελθόν τα αποτελέσματα των μικροπολιτικών τακτικισμών, εξαιτίας των οποίων τιμωρήθηκε ο τόπος μας κι έμεινε πίσω… Για εμάς πάνω απ’ όλα είναι οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας. Σε αυτούς έχουμε ευθεία αναφορά κι αυτούς υπηρετούμε. Μη ξεχνάτε πως η πλειοψηφία έχει ημερομηνία λήξεως… Εμείς είμαστε εδώ, ενωμένοι, ασκώντας κριτική στην περιφερειακή αρχή και καταθέτοντας συγκεκριμένες και ρεαλιστικές προτάσεις, αντιλαμβανόμενοι τις ευθύνες που απορρέουν από το ρόλο και τη θέση μας. Εντός κι εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου συναινούμε με οτιδήποτε θετικό και αντιδρούμε σε πολιτικές και δράσεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στους πολίτες ή εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Είμαστε απέναντι στην υποβάθμιση της περιφερειακής διοίκησης και στην αντίληψη των χαμηλών προσδοκιών. Και την ίδια ώρα, όπως έχουμε αποδείξει είμαστε αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με λογικές και αποφάσεις που μετατρέπουν την Περιφέρειά μας σε «μακρύ χέρι» της κυβέρνησης στην περιοχή.
Η «Νέα Δυτική Ελλάδα» αφουγκραζόμενη τις αγωνίες των πολιτών, ασκεί σοβαρή αντιπολίτευση, με αρχές και προγραμματικές θέσεις, οικοδομώντας την επόμενη μέρα. Πάνω απ’ όλα με σεβασμό στην εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε  για μια Περιφέρεια καλύτερη, διαφορετική, δημιουργική που θα έχει στο επίκεντρό της, τον πολίτη και τις ανάγκες του".

ΕΡΩΤΗΣΗ: Διαπιστώνετε ότι παράγετε έργο προς όφελος των κατοίκων των τριών νομών;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "Δυστυχώς μέχρι σήμερα έχουμε «χορτάσει» από λόγια και βαρύγδουπες δηλώσεις. Ήδη με το «καλημέρα» της νέας θητείας της περιφερειακής αρχής έχουν εμφανιστεί σύννεφα που απειλούν τη συνοχή της ομάδας του κ. Φαρμάκη, ο οποίος αποδείχτηκε αδύναμος ακόμη και να διαχειριστεί στελέχη της περιφερειακής του παράταξης που ανέβηκαν στα «κάγκελα» αποκαλύπτοντας θεσμικές εκτροπές, προσωπικές τακτικές και φιλοδοξίες. Μετά το «φιάσκο» με τον νέο δικαστικό χάρτη, εναντίον του οποίου η παράταξή μας εκδήλωσε από την πρώτη στιγμή την κάθετη αντίθεσή της, προκαλώντας μάλιστα, την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ήρθε η παραίτηση του αντιπεριφερειάρχη Τουριστικής Ανάπτυξης με σαφείς αιχμές του κ. Φαρμάκη εναντίον του. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τους ακριβείς λόγους της παραίτησης, όμως ο Περιφερειάρχης είναι υπεύθυνος για τους συνεργάτες τους, τους οποίους ο ίδιος επέλεξε. Την ίδια ώρα μείζονα ζητήματα για την περιοχή μας, όπως το θέμα που ανέδειξε η «Νέα Δυτική Ελλάδα» με την ασφαλή λειτουργία του Οδοντωτού σιδηρόδρομου και τις συνεχείς κατολισθήσεις στον Ελαιώνα και στην Πούντα- Καλαβρύτων, η περίφημη και πολυδιαφημιζόμενη ενεργειακή κοινότητα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, η ανεργία που καλπάζει, οι εργολάβοι που είναι απλήρωτοι με σημαντικές καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση έργων, οι αρνητικοί δείκτες στον τουρισμό, η διάβρωση των ακτών, η εξέλιξη του Εθνικού Προγράμματος Ανάπτυξης, παραμένουν είτε στα αζήτητα, είτε έχουν «παγώσει». Αυτό όμως που μας προκαλεί εντύπωση είναι η δυσαρέσκεια των πολιτών για την περιφερειακή αρχή, την οποία εισπράττουμε στις καθημερινές μας περιοδείες και επαφές και στους τρεις Νομούς. Πολίτες σε κάθε γωνιά της περιφέρειάς μας «ξεχασμένοι» κι αφημένοι στην τύχη τους… Όπως λένε χαρακτηριστικά, μετά τις εκλογές όλοι εξαφανίστηκαν, αγνοώντας τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. Δεν νοείται ανάπτυξη χωρίς τους πολίτες, τους οποίους επικαλείται κατά καιρούς ο κ. Φαρμάκης, αλλά στην πραγματικότητα τους αγνοεί επιδεικτικά!"

ΕΡΩΤΗΣΗ: Εσείς τι εισηγείστε για το αύριο των τριών νομών, ώστε να κερδίσει η περιοχή μας το στοίχημα του εκσυγχρονισμού, της ευημερίας και της ανάπτυξης;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: "Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, προχωρήσαμε σε συγκρότηση και λειτουργία των οργάνων της παράταξης στο πλαίσιο δημιουργίας συναντίληψης και ενίσχυσης της συνοχής με παρουσία σε όλη την επικράτεια τής Περιφέρειας, για να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες, τα προβλήματα και τις ανησυχίες των τοπικών κοινωνιών. Στοίχημα μας είναι η δημιουργία μιας ισχυρής και αλληλένδετης σχέσης με τους πολίτες.
Προτεραιότητα της παράταξής μας είναι να αγωνιστούμε για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων, για την τουριστική ανάπτυξη, για την ενδυνάμωση της σχέσης της ΠΔΕ με τα πλείστα όσα ακαδημαϊκά ιδρύματα της περιοχής και τα αρκετά ερευνητικά κέντρα, για έναν ισχυρό πρωτογενή τομέα. Πιστεύουμε πως η περιφερειακή ανάπτυξη είναι βαθιά πολιτικό θέμα. Εστιάζουμε τις προτάσεις μας στη διασύνδεση των επιμέρους τομέων της οικονομίας, στην αλληλεπίδραση των παραγωγικών δυνάμεων, των επιστημονικών φορέων και των κοινωνικών εταίρων, στην κινητοποίηση των δυνάμεων τις παραγωγής.
Η παράταξή μας προτείνει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την Περιφέρεια που μπορεί να ανατρέψει τα αρνητικά δεδομένα της οικονομικής και κοινωνικής υστέρησης και να οδηγήσει σε βιώσιμη ανάπτυξη και συνθήκες ευημερίας. Από την πολυδιάστατη αγροτική παραγωγή μας έως τα καινοτόμα τεχνολογικά επιτεύγματα των ερευνητικών ιδρυμάτων της περιοχής μας. Από τον μικρομεσαίο επιχειρηματία στην ύπαιθρο και τις πόλεις μας έως τις πρωτοποριακές μορφές επιχειρηματικότητας που προσελκύουν ξένους οικονομικούς κολοσσούς. Από τους αμέτρητους γνωστούς ή λιγότερο γνωστούς τοπικούς πολιτιστικούς πόρους της Περιφέρειας έως τον παγκόσμιας ακτινοβολίας χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Από το μοναδικής ποικιλότητας φυσικό μας περιβάλλον έως την πλούσια οικιστική και αστική μας κληρονομιά."

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέμβαση στην ολομέλεια της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχέδιο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γρα . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ενεργοποιήθηκε από την Ελληνική Αστυνομία το 10201, η 24ωρη τηλεφωνική γραμμή για την προστασία των ανηλίκων. Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση της Αστυνομίας «η συγκεκριμένη . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τρία άτομα (18,19 και 21 ετών), τα οποία θεωρούνται ηγετικά μέλη της οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών σε σχολικό συγκρότημα της Πάτρας, οδηγούνται στη φυλακή, μετά τις απολογίες του . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ Τις βραδινές ώρες χθες, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από την Ομάδα Κ-9, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) και του Γραφείου Ασφάλειας του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ρομά, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, συμμετείχε σε συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν  την Μ. Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024, στην Κάτω Αχαΐα και στην Αμαλιάδα Ηλείας, με θέμα την
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεχυμένες είναι προς το παρόν οι πληροφορίες για άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε μεταξύ γιου εργοδότη και εργαζομένου στην περιοχή του Βάλτου Αιτωλοακαρνανίας. Κάτω από συνθήκες που δεν έχουν ακόμη
Image
Image

Search