ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Οικονομολόγος στο achaianews.gr: Διολίσθηση στην πραγματική δύναμη των μισθών κατά 8%!

Μόνο στα χαρτιά είναι στην πραγματικότητα οι αυξήσεις στον κατώτατο μισθό σε ετήσια βάση, αφού ο πληθωρισμός και η εξωπραγματική φορολόγηση των Ελλήνων κατά 37,5%, επί της ουσίας έχει κατεδαφίσει την αξία του μισθού σε ποσοστά χαμηλότερα από του 2000!

Αποκαλυπτικός ήταν στο «achaianews.gr» γνωστός Πατρινός Οικονομολόγος Μαρίνος Μαρκεζίνης:
«Στην πραγματικότητα έχουμε σοβαρές μειώσεις στην πραγματική δύναμη του μισθού. Ενώ έχουμε ονομαστική αύξηση των μισθός στα επίπεδα που προσαρμόζει ο κατώτατος μισθός, στους πραγματικούς μισθούς έχουμε διολίσθηση. Η διολίσθηση έχει ξεκινήσει από τα προηγούμενα χρόνια. Το 2022 είχαμε περίπου 8% διολίσθηση που συνεχίστηκε και το 2023 και αθροιστικά μπορούμε να πούμε ότι έχουμε μία απώλεια γύρω στο 10% στους πραγματικούς μισθούς που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι. Αν εξετάσουμε τους υπολογισμούς της τελευταίας διετίας έχουμε μία απώλεια κατά ένα ποσοστό του 8%. Και δεν σταματάμε εδώ, γιατί έχουμε και μία σημαντική έξτρα φορολογική επιβάρυνση, επειδή δεν τιμαριθμοποιούν, παρά τις αυξήσεις, την φορολογική κλίμακα. Ενώ σε όλες τις χώρες του ΟΟΣΑ η φορολογική επιβάρυνση είναι 26% στην Ελλάδα είναι 39%! Είμαστε δυστυχώς σε ακόμη μία αρνητική πρωτιά αυτή της πραγματικής φορολογικής επιβάρυνσης.»

Κωνσταντίνα Παλαιολόγου

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ποινική δίωξη για βιασμό άσκησε ο Εισαγγελέας Πατρών στον 23χρονο αλλοδαπό που σύμφωνα με καταγγελία, βίασε 62χρονη σε χωράφι στην περιοχή Νιφορέικα της Δυτικής Αχαΐας. Σήμερα η Ε . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης με τον πρόεδρο του  Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο Δημαρχείο της Πάτρας ανοίγει επίσημα τις πόρτες του το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. για να υποδεχθεί εκείνους που έζησαν το κτήριο του παλαιού Αρσακεί . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ολοκληρώθηκαν οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της συνάντησης των δύο ηγετών που πραγματοποιείται στην . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης με τον πρόεδρο του  Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Το νέο Δημαρχείο της Πάτρας ανοίγει επίσημα τις πόρτες του το Σάββατο 18 Μαΐου 2024 από τις 10 π.μ. έως τη 1 μ.μ. για να υποδεχθεί εκείνους που έζησαν το κτήριο του παλαιού Αρσακείου ως μαθητές, εκπαι
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο πληθυσμός μιας… Ελλάδας, δηλαδή 10,4 εκατομμύρια άνθρωποι, και άλλο 1 εκατομμύριο πολίτες επιπλέον, επισκέφθηκαν τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, στα τακτικά, τα επείγοντα και τα απογευματινά ιατρεία το περασ
Image
Image

Search