ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ξεκινά πλειστηριασμούς η εφορία σε χιλιάδες οφειλέτες

Ανεβάζει στροφές η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τους πλειστηριασμούς ακινήτων και ετοιμάζεται για την τελική επίθεση στους οφειλέτες με πώληση ακινήτων στην εμπορική αξία. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι θα εισπραχθούν τα 46,85 δισ. ευρώ φορολογικών εσόδων που έχει «χρεώσει» το υπουργείο Οικονομικών στην ΑΑΔΕ στο πλαίσιο του φετινού προϋπολογισμού.

Αν ανατρέξει κάποιος στην ιστοσελίδα της ΑΑΔΕ και συγκεκριμένα στο τμήμα που αφορά στους πλειστηριασμούς που επισπεύδει για ληξιπρόθεσμες οφειλές φορολογούμενων προς το δημόσιο θα διαπιστώσει ότι αυτή τη στιγμή έχει ανακοινωθεί η αναγκαστική εκποίηση δώδεκα ακινήτων. Μέχρι πριν λίγες εβδομάδες οι πλειστηριασμοί ήταν λιγότεροι από πέντε και πολύ σύντομα θα είναι δεκάδες.

Μια από τις σημαντικές μνημονιακές υποχρεώσεις που εκκρεμεί και θα εκπληρωθεί στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης είναι αυτή της εκκίνησης των πλειστηριασμών στις εμπορικές αξίες των ακινήτων. Πλειστηριασμοί με τιμή εκκίνησης στις εμπορικές αξίες γίνεται ήδη εδώ και αρκετούς μήνες όταν επισπεύδουν ιδιώτες και οι τράπεζες, ενώ δεν γίνεται το ίδιο όταν επισπεύδει τους πλειστηριασμούς το δημόσιο.

Νομοθετικά σημειώνει το «capital.gr» το ζήτημα έχει λυθεί αλλά απομένει η έκδοση μιας εγκυκλίου από την ΑΑΔΕ που θα ανοίξει και τυπικά το δρόμο για να γίνονται πλειστηριασμοί στην εμπορική αξία. Η αλλαγή αυτή εκτιμάται ότι θα αυξήσει σημαντικά τα έσοδα του δημοσίου από τους πλειστηριασμούς καθώς η… θεωρία λέει ότι όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή εκκίνησης στον πλειστηριασμό τόσο περισσότεροι ενδιαφερόμενοι εμφανίζονται για να πλειοδοτήσουν. Και αυτή η θεωρία υποστηρίζεται και από την πράξη καθώς οι εμφανιζόμενοι στους πλειστηριασμούς που γίνονται με τιμή εκκίνησης την υψηλή –πλέον- αντικειμενική αξία είναι ελάχιστοι έως ανύπαρκτοι.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φορολογούμενοι, φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο είναι περίπου 4 εκατ. και σε περίπου 970.000 από αυτούς έχουν ήδη επιβληθεί μέτρα αναγκαστικής είσπραξης, όπως κατασχέσεις εισοδημάτων και τραπεζικών υπολοίπων. Πολλοί θα αρχίσουν να βλέπουν και τα ακίνητά τους να δεσμεύονται από την εφορία.

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μια αρνητική «πρωτιά» έχει η Ελλάδα και μάλιστα αφορά την εργασία. Συγκεκριμένα, η Ελλάδα, που είναι «πρωταθλήτρια» σε πολύωρη εργασία αλλά και στις μικρές αμοιβές. Σύμφωνα με . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Στο νοσοκομείο του Αγρινίου μεταφέρθηκε σήμερα το μεσημέρι 13χρονη που οποία παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στον περιοχή του πάρκου Αγρινίου,σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.Στο σημεί . . .
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, αντίστοιχο αίτημα κατέθεσε και ο Ηλίας Κασιδιάρης. O Ηλίας Κασιδιάρης, πρωτόδικα καταδικασμένος σε 13 χρόνια κάθειρξης για την υπόθεση . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Έρχεται κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες με βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αφρικανική σκόνη. Σύμφωνα με τα μετεωρολογικά στοιχεία η θερμοκρασία δεν θα ξεπερά . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η σιέστα των πασχαλινών διακοπών ολοκληρώνεται και τα κόμματα αρχίζουν να ζεσταίνουν τις μηχανές τους ενόψει ευρωεκλογών. Ετσι και στην Πάτρα οι κομματικοί μηχανισμοί ετοιμάζουν τις εξορμήσεις τους,
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Αχαΐας διοργανώνει  ανοιχτή πολιτική εκδήλωση την Πέμπτη 9η Μάϊου 2024 και ώρα 7:30 μμ το απόγευμα στο Θέατρο Επίκεντρο, Νόρμαν 16 και Αγίου Διονυσίου 36, στην Πάτρα με θέμα:  «ΕΥΡΩΠΗ:
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο των ιπποδρομιών στον Άγιο Γεώργιο Μεσολογγίου. Με έξι κούρσες παρουσία εκατοντάδων θεατών οι οποίοι καταχειροκρότησαν τους συμμετέχοντες. Νωρίτερα στην  εκκλησία
Image
Image

Search