ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ολοκληρώθηκε η πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία - Μικρής έκτασης επεισόδια στην Αθήνα (VIDEO)

Ολοκληρώθηκε η πορεία με την αιματοβαμμένη σημαία έξω από την Αμερικάνικη Πρεσβεία - Σε λίγο θα ξεκινήσει η μεγάλη πορεία - Μικροένταση στη συμβολή Στουρνάρη και Ζαΐμη - Νεαροί μέσα από το Πολυτεχνείο πέταξαν πέτρες σε διμοιρία των ΜΑΤ - Κορυφώνονται οι "κουτσουρεμένοι" εορτασμοί για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου - Τουλάχιστον 7.000 αστυνομικοί και άνδρες της αντιτρομοκρατικής στους δρόμους για την αποφυγή επεισοδίων.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ολοκληρώθηκε πριν λίγη ώρα η τέλεση των εορταστικών εκδηλώσεων για την 44η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος, ενώ εδώ και λίγη ώρα έχει ξεκινήσει η πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία με τη Νεολαία της ΠΑΣΠ να μεταφέρει τη σημαία του.

Νωρίτερα, στο προαύλιο του Ιδρύματος, είχε προηγηθεί η καθιερωμένη εκδήλωση μνήμης, από την Επιτροπή Εορτασμού 17ης Νοεμβρίου 1973.

Για το μήνυμα αντίστασης του Πολυτεχνείου στον παραλογισμό και τον φόβο και της υπεράσπισης της γνώσης έναντι στον σκοταδισμό, μίλησε ο κοσμήτορας της σχολής Πολιτικών Μηχανικών, Δημήτρης Κουτσογιάννης, ο οποίος μάλιστα συμμετείχε στα γεγονότα του ’73, ως πρωτοετής φοιτητής.

Τα μέλη της ΠΑΣΠ συγκεντρώθηκαν αρχικά στη συμβολή των οδών Ιπποκράτους και Ακαδημίας, στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς το Πολυτεχνείο όπου και άνοιξαν τη σημαία φωνάζοντας «αδέρφια ζείτε εσείς μας οδηγείτε». Κατόπιν το μπλοκ με τη σημαία συγκροτήθηκε πάλι και θα κινηθεί προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

Λίγο μετά τις 14.00 το μεσημέρι ξεκίνησαν οι προσυγκεντρώσεις των διαδηλωτών, οι οποίοι αργότερα το απόγευμα θα συμμετάσχουν στην πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου 44 χρόνια μετά την εξέγερση.

Οι διαδηλωτές θα περάσουν από την Πατησίων, θα ανέβουν την Ακαδημίας και από τη Β. Σοφίας θα πορευθούν προς την αμερικανική πρεσβεία.


Στις 15.00 έκλεισε ο σταθμός μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, ενώ γύρω στις 17.00 αναμένεται να κλείσουν οι σταθμοί του Συντάγματος και του Ευαγγελισμού.

Προσυγκέντρωση έχει προαναγγείλει το ΚΚΕ στην Ομόνοια, καθώς και οι φοιτητικοί σύλλογοι έξω από τον χώρο του Πολυτεχνείου, όπου και θα σχηματοποιηθεί ο μεγαλύτερος όγκος της διαδήλωσης.

Κατά μήκος της πορείας και στις πέριξ από τη διαδήλωση περιοχές έχουν αναπτυχθεί 7.000 αστυνομικοί. Η αμερικανική πρεσβεία φυλάσσεται, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, από πολύ ισχυρή δύναμη των ΜΑΤ, ενώ έχουν παραταχθεί κλούβες κατά μήκος του πεζοδρομίου μπροστά από την πρεσβεία.

Γύρω στις 14.00 αναφέρθηκαν οι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου και αστυνομικών επί της οδού Τζορτζ, στην πλατεία Κάνιγγος.

.
Προηγουμένως, ωστόσο, οργανωμένα μέλη αριστερών οργανώσεων, συμπεριλαμβανομένου και του ΚΚΕ, είχαν προσέλθει πλησίον του Πολυτεχνείου εκφράζοντας την πρόθεσή τους να ανοίξουν την πύλη επί της Πατησίων, έτσι ώστε να είναι ελεύθερη η πρόσβαση στους πολίτες που θα επιθυμούσαν να τιμήσουν την επέτειο της εξέγερσης.

 

 ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα με 4-2 και ο πιθανός αποκλεισμός των Άγγλων από τον τελικό του Conference League έχει ξεκινήσει μια νέα συζήτηση στο "Νησί" και δη α . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Σε πέμπτο παιχνίδι (8/5, 20:00) στο Πριγκιπάτο θα αναδειχθεί ο νικητής της συναρπαστικής προημιτελικής σειράς (2-2) της EuroLeague ανάμεσα σε Φενέρμπαχτσε και Μονακό. Οι Μονεγάσκοι . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Μεγάλο Σάββατο (4/5): Αρχικά στο Ιόνιο, τα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα νεφ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ιδιαίτερα αυξημένα θα είναι τα μέτρα ασφάλειας κατά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα λόγω του πολέμου στο Ισραήλ.Με τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας να βρίσκεται σε εξέλιξη, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) ανακοινώνονται τα εξής: Συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=6bFrKLL8zi0&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
Image
Image

Search