ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Ο πρώτος θάνατος από ιλαρά- Δεν άντεξε 17χρονος που νοσηλευόταν στο ΠΠΝΠ

Στο νοσοκομείο του Ρίου ξεψύχησε  17χρονος  από ιλαρά βαριάς μορφής . Πρόκειται για Ρομά από την Ηλεία ο  οποιος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο και άφησε την τελευταία του πνοή από εγκεφαλίτιδα αφού ο οργανισμός του δεν άντεξε . H πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Πατρών Αννα Μαστοράκου  μιλώντας στο achaianews τόνισε ότι η νόσος έχει ραγδαία εξέλιξη και είναι επιτακτική ανάγκη για όλους να εμβολιαστούν. Μάλιστα ανέφερε πως όλα αυτά προέκυψαν μετά την ανάπτυξη του γνωστού "αντιεμβολιατικού κινήματος" σε Ευρωπαϊκό επίπεδο. Στην δυτική Ελλάδα υπάρχουν πολλά κρούσματα στην Ηλεία. Αυτή τη στιγμή αρκετά περιστατικά νοσηλεύονται στο Ρίο, και λιγότερα στο Νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα και το Καραμανδάνειο. Το μήνυμα της είναι εμβολιασμός σε όλους και ειδικά στις ευπαθείς όμάδες του πληθυσμού αφού ο χειμώνας θα είναι δύσκολος και οι επιπλοκές της νόσου είναι άσχημες ακόμα και για τους υγιής οργανισμούς.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει η ιλαρά και στην Ηλεία, αφού το τελευταίο χρονικό διάστημα, η Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου νοσηλεύει μεγάλο αριθμό παιδιών που νοσούν. Μέχρι και χθες, νοσηλεύονταν 11 παιδιά, ενώ ασφαλείς πληροφορίες θέλουν να έχει μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο ένας 17χρονος μαθητής, με ιλαρά σε βαριά μορφή, αλλά και για διακομιδή εγκύου σε προχωρημένο μήνα, με υποψία ιλαράς…

Όπως τονίζουν οι γιατροί η  επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου και η έγκαιρη εφαρμογή προληπτικών μέτρων όπως ο εμβολιασμός) αποτελούν τα πλέον ενδεδειγμένα μέτρα για τον έλεγχο της νόσου».

http://patrisnews.com

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο παρβοϊός, που στοίχισε τη ζωή σε ένα παιδί μόλις 3,5 ετών στη Θεσσαλονίκη, είναι μια κοινή παιδική ασθένεια που παρουσιάζει έξαρση.  Από την πανδημία του κορωνοϊού και μετά, δεν . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Έρχεται συμπληρωματικό ψηφιακό βοήθημα για συγκεκριμένη κατηγορία μαθητών σχολείων. Όπως γνωστοποίησε σήμερα o πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή τη . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για το . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ο Φιλ Φόντεν ψηφίστηκε παίκτης της χρονιάς στην Πρέμιερ Λιγκ, ανακοίνωσε σήμερα (18/5) η κορυφαία ποδοσφαιρική Λίγκα του πλανήτη για τον 23χρονο άσο. Ο Φόντεν πραγματοποίησε την κ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στην Πάτρα για την Αναστασία Γιαννοπούλου, που "έσβησε" σε ηλικία μόλις 40 ετών. Αντιμετώπιζε χρόνιο πρόβλημα με την καρδιά της και προ ημερών είχε μεταβεί στην Αθήνα για τον σκοπό αυτό. Δυστυχ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ο Κωστής Λουκόπουλος, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Ναυπακτιακού, έφυγε σε ηλικία μόλις 45 ετών. Ο Κωστής, που μεγάλωσε στην Ναύπακτο, παντρεύτηκε και ζούσε για χρόνια στην Αθήνα, τα τελευταία δύο χρ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό ενδοοικογενειακό επεισόδιο σημειώθηκε στην Δυτική Αχαΐα, με τον αδελφό να γρονθοκοπεί την αδελφή του και να την τραυματίζει.  Σύμφωνα με πληροφορίες, το περιστατικό έγινε στον Άνω Αλισσό, όταν
Image
Image

Search