ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αχαΐα: Αμβρόσιος -"Προτιμώ να με λένε φασίστα όχι κατσαπλιά" - Βουλευτές της Χρυσής Αυγής στο συλλαλητήριο

Με την έντονη παρουσία της Χρυσής Αυγής έγινε το πρωί της Κυριακής στη πλατεία Φανερωμένης στο Αίγιο, το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία που διοργάνωσε ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος και Λαγός, όπως και ο πρώην βουλευτής Αχαΐας κ. Αρβανίτης και μέλη οργανώσεων προσκείμενων στη ΧΑ.

Όπως μεταδίδει το filodimos.gr στη συγκέντρωση συμμετείχαν περίπου 800 άτομα, από την Αιγιαλεία αλλά και επισκέπτες από Αθήνα, Αρκαδία κλπ., ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι της δημοτικής Αρχής του Αιγίου του Εμπορικού Συλλόγου, της ΙΛΕΑ και πλήθους συλλόγων και φορέων.

Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με ομιλία του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, ο οποίος έκανε επίθεση στην κυβέρνηση και αιτιολόγησε τη «συμπάθειά» του στη Χρυσή Αυγή λέγοντας τα εξής:

«Επιθυμώ, τέλος, να δώσω μια σκληρή απάντηση σε μερικούς κυβερνητικούς παράγοντες, οι οποίοι εντελώς αδιάντροπα, οι αγράμματοι αυτοί άνθρωποι, τα ανθρωπάκια, οι νάνοι και ανόητοι, οι ξετσίπωτοι, αποτόλμησαν να εκστομίσουν από το βρώμικο στόμα τους «κυβερνητικοί κύκλοι ταύτιζαν την ηγεσία της Εκκλησίας με τη Χρυσή Αυγή, ενώ μεταξύ άλλων εξέφραζαν ερωτήματα για το εάν η ηγεσία της αποφάσισε να κάνει ανοιχτή παρέμβαση στις πολιτικές υποθέσεις της χώρας».

Συγκεκριμένα, για να αποδυναμώσουν τη φωνή μας, έθεσαν την εξής ερώτηση: Άραγε, η ηγεσία της Εκκλησίας αποφάσισε να συμπορευθεί με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής; . Κάποιοι, μάλιστα, αποτόλμησαν να με χαρακτηρίσουν:

Αμβρόσιος ο ναζιστής, ο χουντικός, ο εθνικιστής, ο χρυσαυγίτης, ο ακροδεξιός, ο φασίστας. Οπωσδήποτε τα κορυφαία προσωνύμια τα οποία κατά καιρούς μού έχουν αποδώσει κάποιοι «φανατικοί φίλοι μου» είναι δύο:

Αμβρόσιος, ο συνεργάτης των Γερμανών στην καταστροφή των Καλαβρύτων στις 13 Δεκεμβρίου 1943 και Αμβρόσιος ο διαφωτιστής στη Γυάρο. Προς όλους αυτούς από τη θέση αυτή απαντώ:

Αγαπητοί μου φίλοι, προτιμώ οποιοδήποτε από τα παραπάνω επίθετα, αφού όλα αυτά έχουν σχέση με την έννοια της Πατρίδος.

Προτιμώ να με αποκαλείτε φασίστα, όχι όμως κατσαπλιά! Ούτε συμμορίτη! Ούτε άθεο και Αριστερό, ούτε αντάρτη και προδότη! Κάλλιο φασίστα, παρά κατσαπλιά!

Αγαπώ την Ελλάδα μας, αγαπώ τη Μακεδονία μας, για την απελευθέρωση της οποίας έχυσαν το αίμα τους όχι μόνο οι ήρωες στρατιώτες μας αλλά και οι ιερείς μας, ακόμα και οι Μητροπολίτες της Μακεδονίας! Ως ένας πατριώτης και όχι ως ένας κατσαπλιάς, σας καλώ να μην επιτρέψουμε σε αυτούς τους νέους κατσαπλιάδες που κυβερνούν σήμερα την Ελλάδα μας να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία μας!

Σας καλώ να ενώσουμε τη φωνή μας με τις χιλιάδες των Ελλήνων πατριωτών, οι οποίοι συγκεντρώνονται σήμερα στη Θεσσαλονίκη και μαζί τους θα βροντοφωνάξουμε: Κάτω τα χέρια σας από τη Μακεδονία μας! Η Μακεδονία είναι ελληνική και μόνον!».

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Συλλαλητήριο, ανάλογο με αυτό που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη, για το ζήτημα του ονόματος των Σκοπίων, πραγματοποιήθηκε  σήμερα στις 11 το πρωί  στο Αίγιο.  Ήταν μια  πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, με τη συμμετοχή της δημοτικής αρχής και τοπικών φορέων.

Το σημερινό συλλαλητήριο έρχεται σε συνέχεια της ιερατικής πορείας την περασμένη Τετάρτη στην πόλη του Αιγίου.

 Δείτε το βίντεο από filodimos.gr

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Η Ακολουθία του Επιταφίου Θρήνου & Περιφορά του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πατρών. https://www.youtube.com/watch?v=wP6PIqx7tio&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE% . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών: Πλήθη πιστῶν κατέκλυσαν τούς Ναούς τῆς Ἀποστολικῆς πόλεως τῶν Πατρῶν, τόσο κατά τήν Μεγάλη Πέμπτη τό βράδυ, στήν Ἀκολουθία τῶν Παθῶν, ὃσ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Πέντε άτομα συνελήφθησαν το τελευταίο διήμερο στην Κεντρική Μακεδονία για παράβαση της νομοθεσίας περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων. Πιο συγκεκριμένα, το απόγευμα της Μ. Παρασ . . .
ΕΛΛΑΔΑ

Με συννεφιά και κάποιες βροχές θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024), καθώς ο καιρός θα είναι βροχερός.  Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ ο καιρός θα . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων (ΚΟΔΗΠ) ανακοινώνονται τα εξής: Συνεπείς με την πολιτική μας κατεύθυνση που μας υπαγορεύει να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των παιδιών και των οικογενειών
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

https://www.youtube.com/watch?v=6bFrKLL8zi0&ab_channel=%CE%9B%CE%A5%CE%A7%CE%9D%CE%9F%CE%A3%CE%A4%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%8C%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%B7
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από την Γενική Διεύθυνση Έργων και Περιβάλλοντος (Διεύθυνση Περιβάλλοντος Ενέργειας και Πρασίνου – Τμήμα Κοιμητηρίων), του Δήμου Πατρέων, γίνεται γνωστό, σήμερα Μ. Παρασκευή, 3 Μαΐου, η Περιφορά των Ε
Image
Image

Search