ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ιδού το πόρισμα για την έκρηξη στην Ξερόλακκα- Συγκλονιστικές αποκαλύψεις και μοιραίες παραλείψεις!

Του Παναγιώτη Ρηγόπουλου

Νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις γύρω από την υπόθεση της έκρηξης στην Ξερόλακκα την 17η Οκτωβρίου 2017, που είχε ως θλιβερό αποτέλεσμα τον ακρωτηριασμό του άτυχου εργαζόμενου του Δήμου Πατρέων Σπύρου Τσιάκαλου, φέρνει στο φως της δημοσιότητας το achaia news.gr
Στο πόρισμα της προανακριτικής επιτροπής, που κατά αποκλειστικότητα δημοσίευσε το achaianews.gr καταδεικνύονται μια σειρά από παραλείψεις, λάθη και ανακολουθίες, που οδήγησαν στην έκρηξη της χειροβομβίδας κρότου –λάμψης.

Πρώτον, όπως αποδεικνύεται από τα έγγραφα του πορίσματος, εκτός από πυρομαχικά και όπλα, στα μοιραία φορτηγά του Δήμου Πατρέων φορτώθηκαν εν αγνοία των δημοτικών υπαλλήλων, ακόμα και ποσότητες ναρκωτικών ουσιών!
Όπως αναφέρουν τα σχετικά έγγραφα, στο κατά τα άλλα …ακίνδυνο φορτίο περιλαμβανόταν πάνω από 5 κιλά κάναβης, χωρισμένη σε μικρές συσκευασίες!

Επίσης, όπως καταδεικνύεται από την κατάθεση του δικαστικού, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Τριμελούς Επιτροπής των Δικαστηρίων που παρέδωσε το μοιραίο φορτίο στο Δήμο, ο ίδιος ο δικαστικός δεν γνώριζε το παραμικρό για το πραγματικό περιεχόμενο του φορτίου!

Αναφέρει σχετικά στην αναφορά του προς τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πατρών:

«Ουδέποτε μας αναφέρθηκε ότι μεταξύ των πειστηρίων αυτών περιλαμβάνονταν όπλα και πυρομαχικά, ούτως ώστε να δρομολογήσουμε την προπεριγραφείσα διαδικασία, την οποία όπως γνωρίζετε, δρομολογήσαμε ήδη δύο φορές για το τρέχον ημερολογιακό έτος.

Αντιθέτως, τόσο ενώπιόν σας, όσο και κατόπιν δικής σας προτροπής, ενώπιον του κ. Προϊσταμένου του Πρωτοδικείου Πατρών, ζητήσαμε από τους υπαλλήλους του Τμήματος Πειστηρίων, αφενός να απαντήσουν το ταχύτερον δυνατόν στο από 07/08/2017 έγγραφό μας, αφετέρου οιαδήποτε τυχόν όπλα και πυρομαχικά βρεθούν κατά τη διαδικασία καταστροφής των ρυπαρών και άνευ αποδεικτικής αξίας πραγμάτων, να μας γνωστοποιηθούν πάραυτα, ούτως ώστε να συμπεριληφθούν σε νέα παραγγελία μας προς την αρμόδια Στρατιωτική Υπηρεσία….»

Και καταλήγει η αναφορά του δικαστικού- επικεφαλής της Τριμελούς Επιτροπής των Δικαστηρίων:

«Εν τέλει σας αναφέρουμε ότι ουδέποτε μας γνωστοποιήθηκε με οιονδήποτε τρόπο ότι στις αποθήκες του ανωτέρω Τμήματος υπήρχαν τα αναφερόμενα στο με αρ. πρωτ. 7085 από 20/10/2017 έγγραφό σας όπλα (19 τον αριθμό) και πυρομαχικά (φυσίγγια, κροτίδες, βολίδες και καψούλια) ούτως ώστε να προβούμε στις νόμιμες ενέργειες»

Θυμίζουμε, ότι τα σχετικά στοιχεία, παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά πριν δύο ημέρες αποκλειστικά στο δελτίο ειδήσεων του BEST T.V. Αχαΐας.

Σύμφωνα λοιπόν με το αποκαλυφθέν πόρισμα, δεν συνάγεται ασφαλές συμπέρασμα για προσωποποίηση ευθυνών για το ατύχημα σε κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά αντιθέτως προκύπτουν πολλά ερωτήματα, σύμφωνα με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η έκρηξη και έγινε η μεταφορά του εκρηκτικού μηχανισμού, αλλά και τις παραλείψεις που τυχόν σημειώθηκαν.

Το πόρισμα ανάμεσα στα άλλα, καταλήγει με σαφήνεια στο συμπέρασμα για το υλικό που προκάλεσε την έκρηξη, καθώς όπως αναφέρεται πρόκειται για πολεμική χειροβομβίδα κρότου λάμψης, με τόπο προέλευσης την Λατινική Αμερική, η οποία χρησιμοποιείται από το Πολεμικό Ναυτικό της Αμερικής και χρησιμοποιείται για πολεμικό αντιπερισπασμό. Μάλιστα στο πόρισμα ορίζεται ο τύπος της χειροβομβίδας ΜΚ-141.

ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΟΤΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΒΝ ΟΠΛΑ, ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ

Επίσης όπως φαίνεται από το πόρισμα, δεν έχει γίνει ακόμα ταυτοποίηση της μοιραίας χειροβομβίδας, ούτε διασαφηνίζεται πώς και πότε εισήχθη στο Δικαστικό Μέγαρο της οδού Γούναρη της Πάτρας.Ενώ επίσης, παραμένει αναπάντητο ερώτημα, γιατί δεν έγινε ταυτοποίηση- διασταύρωση του προς φόρτωση υλικού, πριν το ανέβει στα φορτηγά του Δήμου.

Πάντως σε κάθε περίπτωση γίνεται φανερό, ότι οι υπάλληλοι του Δήμου Πατρέων δεν γνώριζαν τι ακριβώς υλικό φόρτωναν στα φορτηγά, με προορισμό την Ξερόλακκα.

Όπως προκύπτει από το προανακριτικό πόρισμα, τα πολεμικό υλικό που βρισκόταν στα υπόγεια του Δικαστικού Μεγάρου, χρονολογείτο από το 2006 έως και το 2016 και στην έκθεση περιεγράφετο ως ακίνδυνο, αφού καταγράφεται ως κατεστραμμένα όπλα, τυφέκια, ξιφολόγχες, φυσίγγια κ.ά.

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΜΟΙΡΑΟΥ ΦΟΡΤΙΟΥ;

Είναι πάντως απορίας άξιο, ο τρόπος με τον οποίο έδρασε η Τριμελής Επιτροπή των Δικαστηρίων, η οποία απέδωσε το υλικό στους εργαζομένους του Δήμου Πατρέων. Από τη στιγμή που τα σχετικά έγγραφα που είχαν σταλεί από το Πρωτοδικείο προς τον Δήμο Πατρέων, έκαναν λόγο αποκλειστικά και μόνο για μεταφορά και προς ανακύκλωση εγγράφων και ακίνδυνων άλλων υλικών (γραφεία, κιβώτια κ.ά.), είναι άξιο απορίας γιατί δεν έγινε ταυτοποίηση του υλικού από την Τριμελή Επιτροπή! Γιατί δηλαδή, δεν έγινε αντιπαράθεση των εγγράφων με το υλικό που φορτώθηκε, ώστε να διαπιστωθεί ότι πράγματι μεταφέρονται ανακυκλώσιμα και ακίνδυνα υλικά και όχι όπλα.Το προανακριτικό πόρισμα μεταβιβάστηκε στην Εισαγγελία Αιγίου και αναμένεται μετά το Πάσχα να ορισθεί η δικάσιμος στην γειτονική πόλη.

Ιδού και το πόρισμα

Η πρώτη σελίδα του πορίσματος

 έκθεση των πυροτεχνουργών, που περιλαμβάνεται στο πόρισμα και κάνει λόγο για τη μοιραία χειροβομβίδα κρότου –λάμψης που ανήκει στο πολεμικό ναυτικό της Αμερικής

 

Το πρωτόκολλο καταστροφής των πειστηρίων, στο οποίο δεν περιλαμβ΄νεται η μοιραία χειροβομβίδα που ακρωτηρίασε τον Πατρινό Σπύρο Τσιάκαλο

Το διαβιβαστικό της Αστυνομικής Διεύθυνσης για τα ναρκωτικά που βρέθηκαν στα φορτηγά του Δήμου

 Η αναφορά του δικαστικού, ο οποίος ήταν επικεφαλής της Τριμελούς Επιτροπής των Δικαστηρίων που αναφέρει ότι δεν γνώριζε το παραμικρό για το πραγματικό περιεχόμενο του φορτίου!

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Με ενισχυμένους βοριάδες θα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ωστόσο τη Μεγάλη Τετάρτη, αναμένεται να εξασθενήσουν.Γενικά ο καιρός προβλέπεται αίθριος μ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Τεράστια νίκη πανηγύρισε ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Ο Δικέφαλος με ανατροπή στην ανατροπή επικράτησε 3-2 της ΑΕΚ για την 8η αγωνιστική των playoffs της Stoiximan Super League και έβαλε "φ . . .
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Ιδανικός αυτόχειρας στη μάχη του τίτλου ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άρη καθώς ηττήθηκε με 1-0 από τους Θεσσαλονικείς και γνώρισε δεύτερη σερί ήττα στα playoffs, τρεις μέρες μετά την . . .
ΑΠΟΨΕΙΣ

του Αλέξανδρου Βασιλικού, προέδρου του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΞΕΕ) Το γεγονός αυτό αποτυπώνεται στα διαθέσιμα στοιχεία που συνηγορούν για ένα 2024 με θετικ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Από τους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας σχηματίσθηκε δικογραφία για θανατηφόρο τροχαίο δυστύχημα, που συνέβη χθες το απόγευμα στη Μανολάδα. Ειδικότερα, ένας άνδρας οδηγώντας φορτηγό
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση δέχτηκε ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, ταξιδεύοντας την Παρασκευή, προς Αθήνα. Στο ύψος του Ζευγολατιού το όχημα που επέβαινε δέχθηκε πέτρες με αποτέλεσμα να σπάσει το παρμπρίζ του
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με την αρμόζουσα λαμπρότητα και τον προσήκοντα σεβασμό, στην  Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου κορυφώνονται οι εκδηλώσεις σήμερα για τον εορτασμό της 198η Επετείου της Εξόδου των Ελευθέρων Πολιορκημένων, π
Image
Image

Search