ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Επιστροφή χρημάτων στην Ε.Ε αν το τρένο δεν φτάσει έγκαιρα στο Λιμάνι

Σε σημαντικές εξαγγελίες προχώρησε χθες ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης το βήμα του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Δυτικής Ελλάδας σε σχέση με τα σιδηροδρομικά έργα και κυρίως την χάραξη του τρένου στην πόλη και το λιμάνι της Πάτρας.

Όπως τόνισε "Η γραμμή πρέπει να φτάσει εγκαίρως στο νέο λιμάνι της Πάτρας γιατί θα υποχρεωθούμε να επιστρέψουμε πολλά χρήματα στην Ε.Ε." αναγνωρίζοντας τον χρονικό κίνδυνο. Σημείωσε πως έχει γίνει εξαντλητικός διάλογος με το Δήμο Πατρέων για το πέρασμα της γραμμή μέσα από το κέντρο της Πάτρας, μέχρι τον Άγιο Ανδρέα και μετά στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Μάλιστα είπε με νόημα: «Μην αλλάξουμε όμως πάλι γνώμη και σε αυτό το κομμάτι όταν πάμε να το εκτελέσουμε. Όποιος έχει αντίρρηση να το πει τώρα».

Σχετικά με το αίτημα για επιπρόσθετη υπογειοποίηση στο τμήμα Ρίο-Μποζαϊτικα είπε πως η νέα διεκδίκηση έγινε γνωστή το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι μελέτες ήταν έτοιμες, είχαν τελειώσει όλα τα δικαστήρια και ξεκινούσαν οι εργασίες.

Ο κ.Σπίρτζης πάντως δεσμεύτηκε πως μετά τη διαβούλευση με τους κατοίκους των Μποζαϊτίκων θα μελετηθεί η τεχνική δυνατότητα υπογειοποίησης της γραμμής από το Ρίο μέχρι την οδό Κανελλοπούλου, χωρίς να βγει το έργο από το χρονοδιάγραμμά του ή τον οικονομικό του προϋπολογισμό.

Μάλιστα το "ypodomes.com" υπενθυμίζει ότι η πρόταση του Υπουργείου όπως δόθηκε στο Δήμο και τους φορείς της Πάτρας είναι να γίνει ελαφρά υπογειοποίηση από την Κανελλοπούλου μέχρι τον Άγιο Διονύσιο και από εκεί μέχρι τον Άγιο Ανδρέα σε δεύτερη φάση.

Σύμφωνα με τον Υπουργό, η μελέτη αναμένεται να είναι έτοιμη σε 6 με 7 μήνες και από το αποτέλεσμά της θα εξαρτηθεί εάν θα υπάρξουν τελικά οι αλλαγές του αρχικού σχεδιασμού ή όχι ενώ οι εργασίες θα διεξαχθούν από τον εργολάβο που έχει αναλάβει τα έργα υποδομής στο τμήμα από τον Ψαθόπυργο μέχρι το Ρίο, δηλαδή την Ιταλική GD Infrastrutture η οποία έχει στενές σχέσεις με την ελληνική Μηχανική.

 

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρός είναι ο πρόεδρος του Ιράν Εμπραχίμ Ραϊσί, ο οποίος μαζί με άλλους αξιωματούχους επέβαινε σε ελικόπτερο το οποίο και συνετρίβη. Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως ο 63χρ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε με τραύματα στο πρόσωπο και στα χέρια ενας 16χρονος, ο οποίος όπως κατήγγειλαν οι γονείς του ξυλοκοπήθηκε από 15χρονο στην περιοχή της πλατείας Ψυχιατρεί . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά που γυναίκα δεν προλαβαίνει να περάσει το κατώφλι του Νοσοκομείου και γεννά! Στο Νοσοκομείο Κορίνθου, νεαρή κοπέλα γέννησε στο προαύλιο! Σύμφωνα με πληροφορ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κτηνωδία στα Πετράλωνα. Αλβανός ιδιοκτήτης διαμερίσματος επιτέθηκε να βιάσει Ελληνίδα καθαρίστρια που ειχε προσλάβει για να τακτοποιήσει τον χώρο του και όταν η δύστυχη γυναίκα αντ . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Των απαγορεύσεων εξαιρούνται οι μόνιμοι κάτοικοι, οι εργαζόμενοι, οι κτηματίες και οι κτηνοτρόφοι των περιοχών και όσοι κινούνται σε εθνικούς, επαρχιακούς και ασφαλτοστρωμένους δημοτικούς δρόμους. Η
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

: Ο Βαγγέλης Καραχάλιος και η παράταξη Δημοκρατική Συνεργασία Μηχανικών αναδείχθηκαν μεγάλη νικητές στις εκλογές του ΤΕΕ Δυτ. Ελλάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η παράταξη του νυν προέδρου Βαγγέλη Καρα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Ὁ μακαριστός Μητροπολίτης πρ. Πατρῶν Νικόδημος Βαλληνδρᾶς, ἒφερε τό ὂνομα τοῦ Κηδευτοῦ τοῦ Σωτῆρος ἡμῶν Ἰησοῦ Χριστοῦ Νικοδήμου, τοῦ κρυφοῦ μαθητοῦ τοῦ Κυρίου καί Μυροφόρου. •Τήν παραμονή τῆς ἑορτῆς
Image
Image

Search