ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Διαλειμματική νηστεία: Επικίνδυνη για την υγεία της καρδιάς;

Aπό την απώλεια βάρους μέχρι τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τη μακροζωία, οι έρευνες που έχουν υποστηρίξει τα βραχύχρονα οφέλη της διαλειμματικής νηστείας είναι πολυάριθμες. Υπάρχουν, όμως, και δυσμενείς μακροχρόνιες επιπτώσεις; Μια νεότερη μελέτη επισημαίνει τους κινδύνους για την υγεία της καρδιάς.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας, που παρουσιάστηκε σε συνέδριο για τον τρόπο ζωής και την καρδιομεταβολική υγεία (18- 21 Μαρτίου, στο Σικάγο), διαπίστωσε ότι τα άτομα που περιόριζαν την πρόσληψη τροφής μέσα σε ένα «παράθυρο» οκτώ ωρών, είχαν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν από καρδιαγγειακά νοσήματα σε σύγκριση με τα άτομα που έτρωγαν ημερησίως μέσα σε 12-16 ώρες.

 

Τα αποτελέσματα αυτά δε συνάδουν με αυτά προηγούμενων μελετών σχετικά με τα οφέλη αυτών των προτύπων διατροφής για τις βελτιώσεις που παρατηρούνται σε διάφορες μετρήσεις της καρδιομεταβολικής υγείας, όπως η αρτηριακή πίεση, η γλυκόζη στο αίμα και τα επίπεδα χοληστερόλης.

«Ο περιορισμός του χρονικού πλαισίου κατανάλωσης φαγητού μέσα σε οκτώ ώρες έχει κερδίσει πιστούς οπαδούς τα τελευταία χρόνια ως ένας τρόπος απώλειας βάρους και βελτίωσης της υγείας της καρδιάς. Ωστόσο, οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στην υγεία, συμπεριλαμβανομένου του κινδύνου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία ή καρδιαγγειακής νόσου, είναι άγνωστες» επισημαίνει ο Δρ Victor Wenze Zhong, Ph.D., καθηγητής και πρόεδρος του τμήματος επιδημιολογίας και βιοστατιστικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Shanghai Jiao Tong στη Σαγκάη της Κίνας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σάββατο 27 Απριλίου 2024 και είναι το Σάββατο του Λαζάρου. Η Ορθόδοξη Εκκλησια γιορτάζει την ανάμνηση του θαύματος της Ανάστασής του. Ο Λάζαρος είναι πρόσωπο της Καινής Διαθήκης, . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΕΣ ΙΑΤΡΟΙ                                27,28 Απριλίου 2024 (Από 7 π.μ. Σαββάτου έως 7 π.μ. Δευτέρας) Αγγειοχειρουργός:Κουρή ΑναστασίαΑγ. Νικολάου 41-43, 1ος όροφος, . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθ . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Σε 25 συλλήψεις προχώρησε την Παρασκευή, η Αστυνομία στην Πάτρα, μετά τις φθορές σε αστικά λεωφορεία και την επίθεση εναντίον αστυνομικών στο κέντρο της πόλης. Ειδικότερα, ομάδα ν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σοβαρό τροχαίο με δύο μηχανές που συγκρούστηκαν στην κάθοδο της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου, πριν το Παμπελοποννησιακό στάδιο, σήμερα στις 7 το πρωί   Αγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες προκλήθηκε η σφ
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Στις φυλακές Μαλανδρίνου θα μεταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες ο 38χρονος ηγετικό στέλεχος των αντιεξουσιαστών στην Πάτρα, που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία τη Δευτέρα, για συμμετοχή στην
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

O χρυσός Ολυμπιονίκης Ιστιοπλοΐας το 1996 στην Ατλάντα και Αργυρός Ολυμπιονίκης το 2004 στην Αθήνα, Νίκος Κακλαμανάκης αναγορεύεται σήμερα σε επίτιμο Διδάκτορα των Τμημάτων Λογοθεραπείας και Φυσικοθερ
Image
Image

Search