ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Πως να σταματήσετε αμέσως το λόξιγγα

Για να φύγει ο λόξιγκας υπάρχουν μέθοδοι που κάνουν το σώμα να κατακρατά στιγμιαία διοξείδιο του άνθρακα, το οποίο πιστεύεται ότι χαλαρώνει το διάφραγμα και σταματάει τους σπασμούς που προκαλούν το λόξυγγα:
Το πιο απλό και γνωστό είναι φυσικά να κρατήσετε την αναπνοή σας.

Υπάρχουν επίσης τεχνικές που διεγείρουν τον ρινοφάρυγγα και το πνευμονογαστρικό νεύρο, το οποίο εκτείνεται από τον εγκέφαλο προς το στομάχι, και μπορεί να μειώσει τον λόξιγκα:

    Πιείτε ένα ποτήρι νερό γρήγορα
    Ζητήστε από κάποιον να σας τρομάξει
    Τραβήξτε δυνατά τη γλώσσα σας
    Δαγκώστε ένα κομμάτι λεμόνι
    Κάντε γαργάρα με νερό
    Τοποθετήστε μισό κουταλάκι με ζάχαρη στο πίσω μέρος της γλώσσας σας. (Αυτή η διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί τρεις φορές σε διαστήματα δύο λεπτών. Χρησιμοποιήστε σιρόπι καλαμποκιού, και όχι ζάχαρη, αν πρόκειται για μικρά παιδιά.)


   
http://www.medicinenet.com

 

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής έχει προκαλέσει πυρκαγιά, η οποία εκδηλώθηκε νωρίτερα στην περιοχή του Νέου Ερινεού Αιγιαλείας, σε αγροτοδασική έκταση. Για την κατάσβεση της . . .
ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐαςκαι Αιτωλίαςσυνελήφθησαν τρία άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικάτέσσερις δικογραφίες για υποθέσεις ενδοοικογενειακής . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη ανήμερα της Πρωτομαγιάς, μπροστά στο Εργατικό Κέντρ . . .
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Το παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πατρών (Μαιζώνος 110), υποδέχεται τις γιορτινές ημέρες με παραμύθια, γρίφους, αινίγματα και κατασκευές . Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κώστα Πελετίδη, συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση την ερχόμενη Τετάρτη ανήμερα της Πρωτομαγιάς, μπροστά στο Εργατικό Κέντρο, στις 10.30 το πρω
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Τροχαίο σημειώθηκε λίγο πριν τις 10.30 το πρωί της Μ. Δευτέρας στην Πατρών Πύργου στο ύψος των Σαγεΐκων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπήρχαν δύο  τραυματίες ενώ στο σημείο έφθασαν ασθενοφόρο κα
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας αναφέρει: Εκφράζουμε τα συγχαρητήριά μας, αρχικά στους Αστυνομικούς του ΤμήματοςΔίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, για την ορ
Image
Image

Search