ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Κι όμως κάνει καλό στην υγεία, το...πλύσιμο των πιάτων!

Οι δουλειές του σπιτιού δεν είναι μια ευχάριστη διαδικασία για τους περισσότερους ανθρώπους αλλά είναι απαραίτητη για να ζούμε σε έναν καθαρό χώρο.

Έρευνες, πάντως, δείχνουν ότι εκτός από ένα καθαρό σπίτι, κάποιες δουλειές μπορεί να βοηθήσουν και την υγεία μας. Για παράδειγμα, το πλύσιμο των πιάτων είναι η κατάλληλη αποτοξίνωση για υπερφορτωμένα μυαλά σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Mindfulness και στη Wall Street Journal.

Η έρευνα έδειξε πως το πλύσιμο των πιάτων με επίγνωση της δράσης -δηλαδή να συγκεντρώνεται κάποιος στο νερό, στη μυρωδιά του σαπουνιού ή στο σχήμα και την αίσθηση των πιάτων για παράδειγμα- μείωσε σημαντικά την ανησυχία και αύξησε την ψυχική επαφή με τον εαυτό.

Το προσεκτικό και με επίγνωση πλύση των πιάτων, ενίσχυσε επίσης την αίσθηση πως ο χρόνος κυλάει πιο αργά και με ευχαρίστηση. Έρευνες στο παρελθόν έχουν συσχετίσει την αλλαγή στην αντίληψη του χρόνου με μεγαλύτερη ψυχική ευφορία και ευζωία.

Τα αποτελέσματα αυτά αποδεικνύουν πως για τους ανθρώπους που είναι πιεσμένοι και φορτισμένοι, το πλύσιμο των πιάτων μπορεί να αποτελέσει μια μορφή θεραπείας και να βοηθήσει στο άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Ξεκίνησε από σήμερα η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, με το Υπεραστικό Κτελ Αχαίας, σύσσωμο να βρίσκεται επί ποδός με σκοπό την άμεση και με ασφάλεια εξυπηρέτηση του επιβατικού . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προθεσμία να απολογηθεί το πρωί της Τετάρτης ζήτησε και έλαβε η 49χρονη, η οποία φέρεται να ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα της, το Μεγάλο Σάββατο (4/5) στη Σάμο. Η γυναίκα παρ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μέγιστη θερμοκρασία σημειώθηκε στο μετεωρολογικό σταθμό στα Τρίκαλα και ήταν ίση με 29.3 βαθμούς Κελσίου.  Τους 29 βαθμούς Κελσίου ξεπέρασε η μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σοκ προκαλεί η καταγγελία, που υπέβαλαν στην Αστυνομία μια 14χρονη και η μητέρα της, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, που διαμένουν στο Σιδηρόκαστρο, υποστηρίζοντας ότι το 14χρονο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα και σήμερα στην Πάτρα.   Σήμερα Τρίτη δεν θα ανοίξουν τα εμπορικά καταστήματα, καθώς έχει μεταφερθεί η αργία της Πρωτομαγιάς.
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 17:30 το απόγευμα της Δευτέρας 6 Μαΐου στην Ιόνια Οδό στο ύψος του Λουτρού Αμφιλοχίας στο ρεύμα προς Αντίρριο. Οδηγός ΙΧ αυτοκινήτου έχασε το έλεγχο του οχήματο
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Διέκοψε πρόσφατα την λειτουργία του το κατάστημα ειδών αρτοποιίας στην οδό Κορίνθου 253 της Πάτρας (μεταξύ Κολοκοτρώνη και Αγ. Νικολάου) που ανήκε στην αλυσίδα «Παραδοσιακό». Ο χώρος προς το παρόν παρ
Image
Image

Search