ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑΤΑ

Αφαίρεση παρωνυχίδας χωρίς επιπλέον τραυματισμό και πόνο

Κατά τους χειμερινούς μήνες το πρόβλημα με τις παρωνυχίδες στα δάχτυλα των χεριών γίνεται πιο έντονο. Προσέξατε ότι η λέξη κλειδί είναι το “δάχτυλα” και όχι το “νύχια”; Αυτό ισχύει επειδή μια παρωνυχίδα, ή παρανυχίδα, είναι περισσότερο ένα ενοχλητικό πρόβλημα που ξεκινά στο δέρμα που περιβάλλει το νύχι, παρά ένα πρόβλημα του καθεαυτού νυχιού.

Τι μπορείτε να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις παρωνυχίδες

  • Το πιο σημαντικό που πρέπει να θυμάστε είναι ένα και μόνο ένα: Μην τις τραβήξετε ΠΟΤΕ!

Αν το κάνετε, θα προκαλέσετε μια μικρή, αλλά πολύ επώδυνη πληγή, η οποία είναι πάρα πολύ πιθανό να μολυνθεί με βακτήρια και να έχετε μεγαλύτερα προβλήματα, όπως να εκδηλώσετε παρωνυχία.
Το δεύτερο που πρέπει να κάνετε περιγράφεται με μία λέξη: Ενυδάτωση.

Αφού προσπαθήσετε με ένα νυχοκόπτη πολύ προσεκτικά να κόψετε την παρωνυχίδα στην επιφάνεια του δέρματος, ενυδατώστε το σημείο πολύ καλά. Είναι σώφρον πριν και μετά δοκιμάσετε κόψετε την παρωνυχίδα να βάλετε και μια αντιβακτηριακή κρέμα.

Χρησιμοποιήστε καθαρό ψαλιδάκι ή νυχοκόπτη. Προσπαθήστε να κόψετε την παρωνυχίδα όσο πιο κοντά στη βάση της γίνεται. Όσο πιο κοντά κοπεί, τόσο λιγότερο πιθανό είναι η παρωνυχίδα σας να “πιαστεί” σε ρούχα κλπ. Μην κόψετε περισσότερο το δέρμα ή τα νύχια απ' όσο είναι αναγκαίο, καθώς μπορεί να δημιουργήσετε ένα βαθύ κόψιμο που μπορεί να μολυνθεί.
Ενυδάτωση και κάλυψη

Στη συνέχεια σύμφωνα με το "huffingtonpost.com" μπορείτε να μουλιάσετε τα νύχια σας σε ελαιόλαδο ή σε κάποιο άλλο ενυδατικό έλαιο (αυτό μπορείτε να το κάνετε τακτικά και ως μέτρο πρόληψης για τις παρωνυχίδες).

Επίσης, μπορείτε να βάλετε λίγη βαζελίνη στο σημείο και να το καλύψετε με ένα τραυμαπλάστ ή και με λίγη γάζα ώστε να “εγκλωβίσετε” την υγρασία εκεί και να απορροφηθεί καλά.

Τέλος, το τραυμαπλάστ ή κάτι παρόμοιο, θα σας βοηθήσει να μην πιαστεί η παρωνυχίδα σας στα ρούχα σας και να επιδεινωθεί. Μπορείτε, λοιπόν να έχετε καλυμμένο το σημείο μέχρι να μαλακώσει η παρωνυχίδα και να την κόψετε με ασφάλεια.

Follow Us

OXYGEN FM

ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ

Τελευταία Νέα

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έβαλε σε δύο πλαστικές σακούλες είκοσι χιλιάδες ευρώ για να σώσει τη ζωή της κόρης του. Τόσο κόστισε η απάτη σε έναν ηλικιωμένο στην Τήνο καθώς «αετονύχηδες» κατάφεραν να τον εξαπα . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 06:12 τα ξημερώματα της Τετάρτης  (15/5) στην Λακωνία.   Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τραγική τροπή πήρε η υπόθεση εξαφάνισης ενός 42χρονου στο Ηράκλειο Κρήτης. Η σύζυγος δήλωσε στην αστυνομία την εξαφάνισή του. Οπως είπε η γυναίκα, ο σύζυγός της πήγε χθες τ . . .
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ένα αδιανόητο περιστατικό σημειώθηκε στην Κηφισιά καθώς ένα 5χρονο αγοράκι έμεινε ξεχασμένο μέσα σε ένα σχολικό λεωφορείο για πάνω από 6 ώρες! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφο . . .
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σήμερα Τετάρτη το πρωΐ πρόκειται να συναντηθούν Κώστας Πελετίδης και Χριστίνα Αλεξοπούλου.   Ο Δήμαρχος Πατρέων είχε ζητήσει από καιρό συνάντηση με την υφυπουργό Μεταφορών και τελικά το ραντεβού κλε
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Αχαΐας αναφέρονται τα εξής: Ένα μαχητικό, μαζικό μήνυμα ενίσχυσης του ΚΚΕ, έστειλε η μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση στη συνοικία των Προσφυγικών της Πάτρας, που διοργάνωσαν οι Οργαν
ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με σταθερούς ρυθμούς συνεχίζεται η διενέργεια δειγματοληπτικών ελέγχων προς το ευρύ κοινό  εκ μέρους της 6η ΥΠΕ, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ. Για σήμερα Τετάρτη 15 Μαΐου προγραμματίζονται δειγματοληπτι
Image
Image

Search