ΕΛΛΑΔΑ

Στις Φυλακές Κορυδαλλού στόχευε ο Χριστόδουλος Ξηρός - Βρέθηκε βιολογικό του υλικό στο δέμα προς το Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας το απόγευμα της Κυριακής παρουσιάζοντας τις εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες της ΕΛΑΣ μετά τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στόχος του «Μανώλη» της 17 Νοέμβρη ήταν να απελευθερώσει τα φυλακισμένα μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς.

Αυτό που δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα είναι αν το χτύπημα θα γινόταν στις Φυλακές Κορυδαλλού ή κατά τη διάρκεια μεταγωγής μελών της Πυρήνας της Φωτιάς.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη, το βιολογικό υλικό που ελήφθη από τον Χριστόδουλο Ξηρό ταυτοποιείται πλήρως με το βιολογικό υλικό ανδρός, που εντοπίστηκε στον εκρηκτικό μηχανισμό που είχε αποσταλεί ως δέμα στο Αστυνομικό Τμήμα Ιτέας.

Υπενθυμίζεται ότι το δέμα είχε σταλεί, στις 29 Απριλίου 2014 στην αλληλογραφία του Αστυνομικού Τμήματος Ιτεάς στη Φωκίδα. Ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μεγάλης ισχύος και είχε ενσωματωθεί σε βιβλίο. Αποτελούνταν από περίπου μισό κιλό εκρηκτικής ύλης, μπαταρία και πυροκροτητή με ανάλογη συνδεσμολογία, ενώ είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά. Την ευθύνη είχαν αναλάβει η «Πυρήνες της Φωτιάς».

Το χτύπημα, το οποίο σύμφωνα με τον αρχηγό της ΕΛΑΣ Δημήτρη Τσακνάκη, θα πραγματοποιούνταν σε λίγες ημέρες θα γινόταν με δύο βαν. Στο ένα ο τρομοκράτης και η ομάδα του θα τοποθετούσαν τους μεγάλης ισχύος εκρηκτικούς μηχανισμούς και με το δεύτερο θα μεταφερόταν η ομάδα υποστήριξης, η οποία κατά πληροφορίες θα αποτελούνταν από τουλάχιστον έξι άτομα. 

Στο πρώτο αυτοκίνητο θα μεταφέρονταν τουλάχιστον 12 κιλά αμμωνιοδυναμίτιδας καθώς στην Ανάββυσο βρέθηκαν στο δύο σακιά με έξι κιλά έκαστος από την ισχυρή εκρηκτική ύλη.

Όπως ανακοινώθηκε την Κυριακή στη μονοκατοικία της Αναβύσσου βρέθηκαν δρομολόγια προσέγγισης, δρομολόγια διαφυγής και εναλλακτικές διαδρομές προς τις γυναικείες Φυλακές Κορυδαλλού.

Ο επόμενος στόχος της ΕΛΑΣ είναι ο εντοπισμός ενός 30χρονου άνδρα και μιας γυναίκας στην οποία φέρεται να ανήκει το πλαστό δελτίο ταυτότητας με τα δελτία Ελένη Μελανή. Ειδικά για την γυναίκα τα στοιχεία της ταυτότητας ανήκουν σε μια 24χρονη της οποίας έκλεψαν την τσάντα τον Μάρτιο του 2014.

Search