ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για τη δήλωση Βορίδη

Στο «κόκκινο» ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο και ο ΣΥΡΙΖΑ περνά στην αντεπίθεση, ανασύροντας αυτή τη φορά δηλώσεις του Μάκη Βορίδη –σε προεκλογική συγκέντρωση- όπου και σημειώνει πως «η δικιά μας η γενιά τη χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά».

Συγκεκριμένα ο κ. Βορίδης το βράδυ της Κυριακής μιλώντας σε κομματικό ακροατήριο είπε «δεν πρόκειται να τους αφήσουμε ό,τι κι αν είναι εκείνο το οποίο θα χρειαστεί να κάνουμε. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την επόμενη Κυριακή». Μάλιστα στη συνέχεια ο κ.Βορίδης έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «συγκρούονται οι αξίες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας με τον ισοπεδωτισμό που εκπροσωπεί η αριστερά».

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης, με αφορμή τις δηλώσεις Βορίδη τονίζει πως «αποκαλύπτει το πραγματικό πρόσωπο του κόμματος του κ. Σαμαρά», δηλώνοντας πως «θα κάνει τα πάντα» για να μην γίνει σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού, ενώ καλεί τους πολίτες να πάρουν τα όπλα, ενώ υιοθετεί τα συνθήματα της επτάχρονης δικτατορίας και καλεί τον κ. Σαμαρά να δώσει εξηγήσεις.

Δοξιάδης: Τι είναι εμφυλιοπολεμικό;

Ενδιαφέρουσα είναι η προσέγγιση του συγγραφέα Απόστολου Δοξιάδη για το σκεπτικό του Μάκη Βορίδη:

Apostolos Doxiadis ‏@apdox

Αν είναι εμφυλιοπολεμική η δήλωση Βορίδη, γιατί δεν είναι το "μετά 70 χρόνια η Αριστερά παίρνει την εξουσία";

Search