ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Οι κωδικοί για την παραγγελία κοκαίνης - "Σφηνάκι, λάδι και κρασί" μερικά απο τα συνθηματικά

Με κωδικούς  γινόταν η παραγγελία της κοκαΐνης από τους επώνυμους  πελάτες στην Πάτρα, για να μην γίνονται στόχος. Ζητούσαν   ένα "σφηνάκι", η ένα "μπουκάλι κρασί", ένα "ποτό", κι ακόμα μια "μπλούζα"  ένα "πουκάμισο", καθώς και "λάδι", σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Η Ασφάλεια Πατρών έστησε  "μπλόκο" στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών , περνώντας χειροπέδες σε πέντε άτομα.

Μετά από έρευνα συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες ηλικίας, 30, 33, 37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών. Οι τρεις είναι από την Πάτρα και ο ένας από τη Ναύπακτο. Επίσης συνελήφθη ένας 29χρονος για κατοχή ναρκωτικών.

Ο φερόμενος ως διακινητής είναι ο 42χρονος, κάτοικος Πατρών, ο οποίος δηλώνει άεργος ενώ είναι γνωστός στη "νύχτα", σύμφωνα με πληρφορίες και στο παρελθόν φέρεται να έχει ξαναπασχολήσει τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών. Σύμφωνα με την αστυνομία τους τελευταίους δυόμιση μήνες, στην Πάτρα, διακινούσε και πωλούσε κοκαΐνη. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες φέρονται ως οι προμηθευτές του.

Ο 42χρονος επέλεγε να παίρνει μικρές ποσότητες από τους προμηθευτές για λόγους ασφαλείας. Στο σπίτι του βρέθηκε ουσία που χρησιμοποιείται για νόθευση ναρκωτικών, ενώ το πελατολόγιο φέρεται πως είναι του 42χρονου και όχι των προμηθευτών

Στη δικογραφία ως αγοραστές φέρονται να εμπλέκονται 53 άτομα άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 26 ως 50, ανάμεσα στους οποίους και κάποια γνωστά πρόσωπα της κοινωνίας της Πάτρας.

Η αστυνομία συνέλαβε αρχικά τον 29χρονο στην Πάτρα μετά από προμήθεια κοκαΐνης από τον 42χρονο.

Το επόμενο βήμα για την Ασφάλεια είναι να βρεθεί από πού έπαιρναν τα ναρκωτικά οι συλληφθέντες προμηθευτές.

Μέσα σε διάστημα δύο περίπου μηνών, σύμφωνα με την αστυνομία ο 42χρονος είχε διακινήσει 180 γραμμάρια κοκαΐνης, σε περισσότερες από 250 περιπτώσεις, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, παράνομο περιουσιακό όφελος, ύψους 13.000 περίπου ευρώ, αφού το ένα γραμμάριο κοστολογείται στα 70 με 80 ευρώ.

Ο 29χρονος που συνελήφθη για κατοχή ναρκωτικών αφέθηκε ελεύθερος με εντολή Εισαγγελέα, ενώ ο 42χρονος και οι άλλοι τρεις παραπέμφθηκαν να απολογηθούν στον Ανακριτή την Πέμπτη.

Search