ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάτρα:Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίων Αναργύρων

Τους Αγίους Κοσμά και Δαμιανό, τους Ανάργυρους και θαυματουργούς τιμά η Ορθόδοξη Χριστιανική εκκλησία μας την 1η Νοεμβρίου και στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού είναι ο ιερός ναός στην Δημ. Γούναρη πλησίον της πλατείας Ομονοίας που ανήκει στην ενορία Παντοκράτορος.

Ο εορτασμός ξεκίνησε το πρωί της Τρίτης 31/10, στις 16.30 το απόγευμα τελέστηκε δέηση και στις 18.30 πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας όπου προεξάρχει ο αρχιμανδρίτης Αμβρόσιος Γκουρβέλος, προιστάμενος του Μητροπολιτικού ιερού ναού της Ευαγγελίστριας.

Το βράδυ θα έχει και ιερά αγρυπνία ενώ το πρωί της Τετάρτης 1η Νοεμβρίου 2017 στην πανηγυρική Θεία λειτουργία στον μικρό ναό των Αγίων Αναργύρων θα χοροστατήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ.κ. Χρύσανθος, ο οποίος και θα κηρύξει το Θείο λόγο.

Στις 6 το απόγευμα της Τετάρτης θα ακολουθήσει μεθεόρτιος εσπερινός. Οι Άγιοι Κοσμάς και Δαμιανός που ήσαν γιατροί και είχαν θεραπεύσει πολλούς ασθενείς και είχαν κάνει πολλά θαύματα, κατάγονταν από την Ασία. Οι γονείς τους ήταν άριστο πρότυπο χριστιανών συζύγων. Όπως χαρακτηριστικά λέγεται και έχει γραφτεί, οι Κοσμάς και Δαμιανός εξασκούσαν την ιατρική επιστήμη ως διακονία φιλανθρωπίας προς τον πλησίον. Θεράπευαν τις ασθένειες των ανθρώπων, και ιδιαίτερα των φτωχών, χωρίς να παίρνουν χρήματα, γι' αυτό και ονομάστηκαν Ανάργυροι.

 

Search