ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Δύο συλλήψεις για ένοπλη ληστεία σε βάρος ηλικιωμένων-Αναζητείται ο συνεργός τους

Συνελήφθησαν, σήμερα (1-11-2017) το πρωί, στην Αμαλιάδα και στη Σίφνο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας και του Αστυνομικού Σταθμού Σίφνου, δύο αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 43 και 27 ετών, σε βάρος των οποίων είχε σχηματιστεί κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.

Οι ίδιες κατηγορίες βαρύνουν και έναν ακόμη ομοεθνή τους, άνδρα, ηλικίας 36 ετών, τα πλήρη στοιχεία του οποίου έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητείται για να συλληφθεί.

Διευκρινίζεται ότι, για τη σύλληψη των δραστών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης του Ανακριτή Αμαλιάδας, για τα προαναφερόμενα αδικήματα.

Ειδικότερα, από την προανάκριση που ενήργησαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, προέκυψε ότι, στις 23-3-2017, τα ξημερώματα στα Δουναίικα Αμαλιάδας, οι δράστες ενεργώντας από κοινού, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες, διέρρηξαν οικία ηλικιωμένων ημεδαπών, τους οποίους ακινητοποίησαν με την απειλή όπλου.

Στη συνέχεια αφαίρεσαν από τους παθόντες το χρηματικό ποσό των (800) ευρώ, κοσμήματα συνολικής αξίας (2.000) ευρώ, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μια κάμερα και το αυτοκίνητό τους, το οποίο είχε βρεθεί εγκαταλελειμμένο, σε αγροτική οδό, στην ίδια περιοχή.

Για τη διερεύνηση του περιστατικού διενεργήθηκαν μεθοδικές και συντονισμένες έρευνες από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, οι οποίοι αξιοποιώντας τα στοιχεία και δεδομένα που συγκέντρωσαν, ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των δραστών.

Σημειώνεται ότι, ο 43χρονος και ο 36χρονος έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας, ενώ από τους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ήλιδας, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και την σύλληψη του συνεργού τους.

Search