ΑΠΟΨΕΙΣ

Βασίλης Γκολφινόπουλος: Ποια «αποκάλυψη;»

Στον απόηχο του πρώτου ντιμπέιτ για τις εκλογές του νέου φορέα του Προοδευτικού Κέντρου, στο οποίο ο Σταύρος Θεοδωράκης άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις απ´όλους τους συμμετέχοντες, γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί η έντυπωση μιας δήθεν «αποκάλυψης»! Ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης συμφώνησε κρυφά με την Φώφη Γεννηματά και πίσω από την πλάτη όλων, αποφάσισαν τι θα κάνουν με τις κοινοβουλευτικές ομάδες (Κ.Ο.) των δύο κομμάτων (τους). Για την ιστορία η απόφαση, η οποία έχει ληφθεί εδώ και καιρό, είναι ότι έως τις επόμενες εθνικές εκλογές οι δυο Κ.Ο. θα παραμείνουν ως έχουν αλλά υπό την ενιαία και ενωτική καθοδήγηση και ηγεσία του νέου αρχηγού που θα προκύψει από τις εκλογές της 12ης Νοέμβριου. Αξίζει να αναφερθεί ότι η συγκεκριμένη επιλογή προσφέρει συγκεκριμένα κοινοβουλευτικά πλεονεκτήματα που κάνουν την αντιπολιτευτική δράση πιο αποτελεσματική.

Βέβαια για εμάς που συμμετείχαμε στην Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) του Ποταμιού (αντίστοιχη Κεντρική Επιτροπή σε άλλα κόμματα) στις 10 Σεπτέμβρη, μιας συνεδρίασης της οποίας τυγχάνει να προέδρευα, αυτό μόνο ως αποκάλυψη δεν ακούστηκε και ουδείς ξαφνιάστηκε. Έγινε αναφορά στο θέμα επανηλειμμένα από τον Επικεφαλής στην αρχική του τοποθέτηση αλλά και στην διαδικασία ερωτοαπαντήσεων που ακολούθησε κατά την διάρκεια της συγκεκριμενης συνεδρίασης.

Κατανοώ βέβαια, και δεν μπορώ να ξέρω αφού δεν παρευρέθηκα, ότι ισως κάτι τέτοιο να μην συνέβη στην αντίστοιχη συνεδρίαση της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει δηλαδή η πιθανότητα στο ΠΑΣΟΚ, εσωκομματικά, να μην έγινε ενημέρωση από την αρχηγό του, την κ. Φώφη Γεννηματά για αυτή την απόφαση. Σε τέτοια περίπτωση κατανοώ την έκπληξη του κ. Ανδρουλάκη. Ήταν ανενημέρωτος. Δημιουργεί άσχημη εντύπωση βέβαια ένας φερέλπις πολιτικός αρχηγός να μην γνωρίζει τέτοια βασικά ζητήματα, αλλά σίγουρα φέρει ευθύνη και η ηγεσία του κόμματος του αν δεν ενημερώνει τα στελέχη του επαρκώς. Στην περίπτωση που γνώριζε αλλά επέλεξε να «ξαφνιαστεί» δήθεν, για την δημιουργία εντυπώσεων λυπάμαι πολύ που ο νεότερος των υποψηφίων λειτουργεί με έναν τόσο παρωχημένο και παλαιοκομματικό τρόπο! Ποιο από τα δυο είναι αληθές το γνωρίζει ο ίδιος και η κ. Γεννηματά, αλλά το γεγονός παραμένει ότι δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά μια εσωκομματική κόντρα του ΠΑΣΟΚ που εμάς μας θλίβει αλλά δεν μας αφορά! Εμείς στο Ποτάμι, έχουμε συνηθίσει σε ηγεσία που ακούει, συμβουλεύεται και πάνω απ´όλα ενημερώνει! Έχουμε λοιπόν κάθε λόγο να βλέπουμε με αισιοδοξία το μέλλον του νέου φορέα του Προοδευτικού Κέντρου στον οποίο αδιαμφισβήτητα θα παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο γιατί οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας απαιτούν μοντέρνα και εμπνευσμένη ηγεσία και όχι παλαιοκομματικά τερτίπια!

* Ο Βασίλης Γκολφινόπουλος είναι Πρόεδρος της ΜΕΣΥΑ

Search