ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο 42χρονος για το κύκλωμα κοκαϊνης-Ελεύθεροι οι άλλοι τρεις

Νεότερη Ενημέρωση 18.20

Στην φυλακή οδηγήθηκε αμέσως μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 42χρονος φερόμενος ως διακινητής και πωλητής κοκαΐνης στην Πάτρα, καθώς εισαγγελέας και ανακριτής τον έκριναν προφυλακιστέο.

Κατηγορείται πως προμηθεύονταν τις ναρκωτικές ουσίες από τους πέντε συνεργούς του, που βαρύνονται με τις κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορίες και στη συνέχεια αφού τις νόθευε, τις πωλούσε στους τοξικομανείς. Μάλιστα κατά το κατηγορητήριο, τους τελευταίους 2,5 μήνες φέρεται να είχε δώσει 250 παραγγελίες με 180 γραμμάρια κοκαΐνης στην πόλη των Πατρών.

Εντωμεταξύ, οι άλλοι τρεις συλληφθέντες για την ίδια υπόθεση, που κατηγορούνται ότι είναι προμηθευτές, ηλικίας 30, 33, και 37 ετών αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

 

Αρχική Ενημέρωση 08.02

Σήμερα οδηγούνται στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν ο 42χρονος φερόμενος ως διακινητής κοκαϊνης στην Πάτρα και οι τρεις από τους υπόλοιπους τέσσερις συλληφθέντες που εκτιμάται ότι ήταν οι προμηθευτές των ναρκωτικών. Προχθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια ο 29χρονος που είχε συλληφθεί με ποσότητα ουσιών στην κατοχή του ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά από έρευνα της Ασφάλειας, συνελήφθησαν τέσσερις άνδρες ηλικίας, 30, 33, 37 και 42 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για διακίνηση, εμπορία και προμήθεια ναρκωτικών. Οι τρεις είναι από την Πάτρα και ο ένας από τη Ναύπακτο.

Ο φερόμενος ως διακινητής είναι ο 42χρονος, κάτοικος Πατρών, ο οποίος δηλώνει άεργος ενώ είναι γνωστός στη "νύχτα", σύμφωνα με πληροφορίες και στο παρελθόν φέρεται να έχει ξαναπασχολήσει τις αρχές για υπόθεση ναρκωτικών. Σύμφωνα με την αστυνομία τους τελευταίους δυόμιση μήνες, στην Πάτρα, διακινούσε και πωλούσε κοκαΐνη. Οι άλλοι τρεις συλληφθέντες φέρονται ως οι προμηθευτές του.

Ο 42χρονος επέλεγε να παίρνει μικρές ποσότητες από τους προμηθευτές για λόγους ασφαλείας. Στο σπίτι του βρέθηκε ουσία που χρησιμοποιείται για νόθευση ναρκωτικών, ενώ το πελατολόγιο φέρεται πως είναι του 42χρονου και όχι των προμηθευτών

Στη δικογραφία ως αγοραστές φέρονται να εμπλέκονται 53 άτομα άνδρες και γυναίκες ηλικίας από 26 ως 50, ανάμεσα στους οποίους και κάποια γνωστά πρόσωπα της κοινωνίας της Πάτρας.

Η αστυνομία συνέλαβε αρχικά τον 29χρονο στην Πάτρα μετά από προμήθεια κοκαΐνης από τον 42χρονο.

Το επόμενο βήμα για την Ασφάλεια είναι να βρεθεί από πού έπαιρναν τα ναρκωτικά οι συλληφθέντες προμηθευτές.

Μέσα σε διάστημα δύο περίπου μηνών, σύμφωνα με την αστυνομία ο 42χρονος είχε διακινήσει (180) γραμμάρια κοκαΐνης, σε περισσότερες από (250) περιπτώσεις, αποκομίζοντας με αυτό τον τρόπο, παράνομο περιουσιακό όφελος, ύψους 13.000 περίπου ευρώ, αφού το ένα γραμμάριο κοστολογείται στα 70 με 80 ευρώ.

 

Search