ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σταμάτη και κόρη του Τσοχατζόπουλου κατέθεσαν αιτήσεις αποφυλάκισης

ίτηση αποφυλάκισης κατέθεσαν σήμερα, τόσο η σύζυγος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, όσο και η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, οι οποίες το πρωί οδηγήθηκαν στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θηβών, μετά την καταδίκη τους από το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών σε κάθειρξη 8 ετών η κάθε μία για την υπόθεση της διακίνησης «μιζών» στις συμβάσεις που υπογράφηκαν επί θητείας Τσοχατζόπουλου στο ΥΠΕΘΑ, για τα γερμανικά υποβρύχια και τα αντιαεροπορικά συστήματα TOR-M1.

Και οι δύο στις αιτήσεις τους για την υπό όρους απόλυσή τους, υποστηρίζουν πως έχουν εκτίσει μέρος της ποινής τους και πληρούν τις προϋποθέσεις που προβλέπονται για να αποφυλακιστούν με όρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογη αίτηση αναμένεται να καταθέσει και ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος σήμερα το πρωί μεταφέρθηκε στις Φυλακές Χαλκίδας. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού προτίθενται να προχωρήσουν στην υποβολή αίτησης για υφ’ όρον απόλυση και του Άκη Τσοχατζόπουλου, αξιοποιώντας τις ευεργετικές διατάξεις του σχετικού νόμου για υπέργηρους καταδίκους, σε συνδυασμό μάλιστα με την επίκληση των σοβαρότατων προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει ο πρώην υπουργός.

Search