ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καμπάνια κατά της υπνηλίας του οδηγού στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» (VIDEO)

Το Ευρωπαϊκό Βαρόμετρο για την Υπεύθυνη Οδήγηση για το 2017 (που παρουσιάστηκε χθες στην Αθήνα) υποδεικνύει εκ νέου την υπνηλία του οδηγού ως ένα ως πολύ σημαντικό κίνδυνο για την οδική ασφάλεια, αφού οι Έλληνες οδηγοί βρίσκονται στην πρώτη θέση στην Ευρώπη ως προς την ανεπαρκή διάρκεια ύπνου τις καθημερινές (6 ώρες ή λιγότερο) και στη δεύτερη ως προς τις ώρες οδήγησης χωρίς στάση κατά το ταξίδι (3 ώρες & 40 λεπτά).

Η εκδοχή 2017 της καμπάνιας κατά της υπνηλίας του οδηγού «Πάρ’ το αλλιώς», που διεξάγει για τρίτη φορά στη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» το Ίδρυμα για την Υπεύθυνη Οδήγηση « FONDATION VINCI AUTOROUTES» καινοτομεί σε σχέση με τις προηγούμενες, οι οποίες επίσης στόχευαν στη στάση για ανάπαυση του οδηγού.

Για τρεις ημέρες (3,4, 5 Νοεμβρίου 2017) τα διόδια της Γέφυρας «Χαρίλαος Τρικούπης» που εξυπηρετούν την κατεύθυνση προς Αντίρριο, προσφέρουν ενημερωτικά φυλλάδια για την υπνηλία, τα οποία περιλαμβάνουν αποσπώμενα κουπόνια, για προσφορά δωρεάν καφέ (με την οικονομική υποστήριξη της εταιρείας) στα καταστήματα του Αντιρρίου, τα οποία θα έχουν -για την περίσταση- ειδική σήμανση με αφίσες στην είσοδο τους.

Αφορμή είναι η φετινή καμπάνια οδικής ασφάλειας του Ιδρύματος για την Υπεύθυνη Οδήγηση FONDATION VINCI AUTOROUTES, η οποία εστιάζει στους κινδύνους που προκαλούνται από την κόπωση του οδηγού και την τάση υπνηλίας που επακολουθεί.

Από την αφορμή αυτή, προκύπτει μία καινοτόμος πρωτοβουλία αειφόρου ανάπτυξης, η οποία συνδυάζεται με την τόνωση της επισκεψιμότητας μιας μικρής πόλης που ωστόσο βρίσκεται σε στρατηγικό σημείο ως προς τις μεταφορές.

Πρόκειται για μία ζεύξη ενδιαφερόντων της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε. (παραχωρησιούχου της Γέφυρας) με τη δραστήρια Ένωση Επαγγελματοβιοτεχνών Αντιρρίου, που έχει σαν στόχο την τοπική ανάπτυξη και την ανάδειξη του Αντιρρίου ως ενδιάμεσου σταθμού του σύγχρονου αυτοκινητοδρομικού δικτύου της χώρας.

Το όλο σκεπτικό εξηγούν στο σχετικό βίντεο ο Παναγιώτης Τσουκαλάς (Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματοβιοτεχνών Αντιρρίου) και ο Γιάννης Φρέρης (Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας & Αειφόρου Ανάπτυξης της ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.).

Δείτε τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Βαρομέτρου για την Υπεύθυνη Οδήγηση για το 2017 σε infographics:

Search