ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΝΟΔΕ Αχαίας: "Κόλαση του Δάντε" η κατάσταση της δημόσιας υγείας στο νομό

Καλά κρατεί τις τελευταίες ώρες η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΟΔΕ Αχαίας της ΝΔ, σχετικά με την κατάσταση στην υγεία σε επίπεδο νομού, με τη ΝΔ να απαντά μέσω του προέδρου της ΝΟΔΕ Ανδρέα Μαζαράκη, στην χθεσινή επιστολή του ΣΥΡΙΖΑ που πρέκυψε από την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Ιάσονα Φωτήλα.

Η ανοίνωση της ΝΟΔΕ Αχαίας της ΝΔ:

"Αγαπητοί "σύντροφοι"
Μάθετε ότι:
Η δημόσια υγεία στη χώρα μας δεν μπορεί,παρά να χαρακτηριστεί  με τα πλέον μελανά χρώματα. Αλλά αν η κατάσταση της υγείας στη χώρα είναι δύσκολη στην Αχαΐα θυμίζει "κόλαση του Δάντε"
ΟΙ ελλείψεις σε βασικά υλικά και φάρμακα είναι αρκετά συχνά δραματικές. Καθημερινά αναβάλλονται χειρουργεία όχι μόνο από ελλείψεις προσωπικού,αλλά κυρίως από ελλείψεις υλικών.
Δυστυχώς το γκρίζο αυτό σκηνικό δεν μπορεί να ανατραπεί από την σκληρή εργασία,που με σθένος και αυταπάρνηση προσφέρει το ανθρώπινο προσωπικό. Συνθήκες που δεν μπορούν να απαλύνουν τον ανθρώπινο πόνο,που ξεφτυλίζουν τον άρρωστο αλλά και τον γιατρό και που δεν σου επιτρέπουν-αν τελικά νικηθείς από την αρρώστια-να πεθάνεις με αξιοπρέπεια.
Ανίκανες διοικήσεις διοικούν τα νοσοκομεία μας,που όχι μόνο δεν επιλύουν προβλήματα,αλλά αντίθετα δημιουργούν ακόμα και εκεί που δεν υπάρχουν. Αλλά τι καλύτερο θα μπορούσε να περιμένει κανείς όταν το μοναδικό κριτήριο για την επιλογή τους,αλλά και για την παραμονή τους, ήταν και είναι η μουσουλμανικού τύπου προσήλωση στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Να σας θυμίσουμε τις -απίστευτου θράσους-μαζικές καθαιρέσεις προϊσταμένων οργανικών μονάδων,κύρια στα δύο μεγάλα νοσοκομεία.
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι κομματικοί εγκάθετοι "αλώνουν " την Δημόσια Διοίκηση,καθαιρώντας "εχθρούς" και τοποθετώντας "ημετέρους". Εξεπλάγησαν όμως και οι πλέον καχύποπτοι όταν είδαν αυτούς τους ανεκδιήγητους τύπους να μην διστάζουν ούτε στον τόσο ευαίσθητο χώρο της υγείας.
Σας καλούμε να πείτε στους Διοικητές σας,ότι κατά το Σύνταγμα όλοι οι εργαζόμενοι έχουν ίσα δικαιώματα και υποχρεώσεις και οφείλουν να τους αντιμετωπίζουν κατά τρόπο ισότιμο και αμερόληπτο,αποφεύγοντας τις αδικαιολόγητες διακρίσεις,ανάλογα με τις πεποιθήσεις τους.
Να σας θυμίσουμε ότι πολλές από τις συμπεριφορές των Διοικητών σας που αφορούν κακοδιοίκηση και κακοδιαχείριση έχουν καταδικαστεί όχι μόνο από την ΠΟΕΔΗΝ αλλά και από Δ.Σ. και συνελεύσεις των σωματείων των εργαζομένων,πολλές φορές ομόφωνα με την συμμετοχή και των δικών σας συνδικαλιστών.Μόλις χθες(Πέμπτη)η Ομοσπονδία Νοσοκομιακών Γιατρών σε συνέντευξη τύπου που έδωσε στην πόλη μας περιέγραψε με ζοφερά χρώματα την κατάσταση της υγείας και στην περιοχή μας. Να σας θυμίσω στο σημείο αυτό ότι τόσο ο υπουργός κος Ξανθός όσο και ο Γεν. Γραμματέας ήσαν μέλη της. Είναι αλήθεια ότι τα χρήματα των προϋπολογισμών των νοσοκομείων για το 2017 έχουν τελειώσει;
Τέλος αγαπητοί σύντροφοι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ δεν ήσασταν εσείς που μέχρι χθες ζητούσατε την απομπομπή του κου Πισιμίση; Τι άλλαξε άραγε;
Σας καλούμε να αφήσετε τα απατηλά όνειρα και να προσγειωθείτε στον πλανήτη. Να είστε σίγουροι ότι η κοινωνία παρακολουθεί και κρίνει,πολύ αυστηρά μάλιστα,όλους εκείνους που χυδαία και με ιδιοτέλεια πρόδωσαν τις προσδοκίες τους."

 

Search