ΑΠΟΨΕΙΣ

Αθηνά Τραχήλη: "Νέο χτύπημα κατά αγροτών και κτηνοτρόφων της Αχαΐας "

Εύλογες είναι, σύμφωνα με την Αθηνά Τραχήλη,  οι διαμαρτυρίες αγροτών και κτηνοτρόφων της Αχαΐας για τις απροειδοποίητες παρακρατήσεις που συνόδευσαν την πρόσφατη πληρωμή προκαταβολής των κοινοτικών ενισχύσεων, «κουτσουρεύοντας» κατά 8,5% τα χρήματα τους.

«Αν και το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο, έως τώρα το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης δεν έχει δώσει πειστικές απαντήσεις, πέραν ορισμένων διαπιστώσεων και ασαφών δικαιολογιών που σκοπό έχουν να καλύψουν τον στρεβλό προγραμματισμό του», ανέφερε το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη σε συναντήσεις που είχε την Τετάρτη με κτηνοτρόφους από την περιοχή της Δυτικής Αχαΐας.

Προσθέτοντας ότι «πέραν της δυσάρεστης έκπληξης από την μείωση των προκαταβολών πολλοί αγρότες και κτηνοτρόφοι που είχαν υπολογίσει τα χρήματα αυτά ώστε να τακτοποιήσουν υποχρεώσεις τους, μένουν σήμερα εκτεθειμένοι».

Συνολικά 88 εκατομμύρια ευρώ θα στερηθεί η αγροτική οικονομία της χώρας εξαιτίας της αύξησης των παρακρατήσεων. «Η Νέα Δημοκρατία αντέδρασε από την πρώτη στιγμή ώστε ν’ αποκατασταθούν τα πράγματα. Εν τούτοις, είναι προφανές, η ‘μαγική’ εικόνα που η κυβέρνηση θέλει να περάσει για τ’ αποτελέσματα της στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα, διαψεύδεται στην πράξη», σημείωσε η κ. Τραχήλη.

Επισημαίνοντας, ακόμα, ότι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση μια πολυμέτωπη οικονομική επίθεση που ξεκινά από τις φορολογικές και ασφαλιστικές επιβαρύνσεις και φτάνει έως την διαρκή αύξηση του κόστους παραγωγής, με την κυβέρνηση σε ρόλο απλού θεατή και χωρίς ουσιαστικές πρωτοβουλίες στήριξης του πρωτογενούς τομέα.

 

Search