ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα χωρίς τιμωρία στο Λόγγο Αχαϊας η ομαδική δολοφονία της οικογένειας Ζουμπατλή

Η πολύκροτη υπόθεση της ομαδικής δολοφονίας στο Λόγγο που πάγωσε την κοινή γνώμη, τέθηκε τελικά στο αρχείο αγνώστων δραστών.

Η αποκαλυπτική επιστολή που έφτασε στο «Τούνελ» στην οποία αναφέρονταν ο εκτελεστής, το ποσό που εισέπραξε και το ότι ένα μήνα μετά τον δολοφόνησαν κι αυτόν, ήταν το νέο στοιχείο που ενσωματώθηκε στη δικογραφία και  θα μπορούσε να ανοίξει ξανά τον φάκελο.

Το «Τούνελ» ερεύνησε το πολλαπλό έγκλημα μετά από συγκεκριμένη, σοβαρή μαρτυρία. Φίλος του Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία Μιχάλη Ζουμπατλή, αποκάλυψε όλα όσα ο ίδιος του είχε εκμυστηρευτεί πριν δολοφονηθεί. Του «έδειξε» τον επίδοξο δολοφόνο με τον οποίο είχε διαφορές.

«Αν συμβεί κάτι σε μένα ή στην οικογένεια μου, να ξέρεις ότι αυτός θα κρύβεται από πίσω», του είπε χαρακτηριστικά.

Τη μαρτυρία αυτή επιβεβαίωσε και ένας Αιγύπτιος αστυνόμος, στον οποίο μίλησε το ίδιο το θύμα λίγο καιρό πριν.

Το χρονικό της φρίκης

Στις 15 Οκτωβρίου 2005 έγινε η ομαδική σφαγή  μπρος στα μάτια δύο παιδιών. Θύματα τρία από τα μέλη της οικογένειας του 66χρονου Ελληνοαιγύπτιου επιχειρηματία Μιχάλη Ζουμπατλή. Ο κουκουλοφόρος που μπήκε στην εξοχική βίλα του στο Λόγγο, λίγο μετά τις 8 το βράδυ αφού πρώτα έκοψε το ρεύμα, σκότωσε τον επιχειρηματία, τη σύζυγο του Καλλιόπη – Φανή 59 χρόνων και το γιο τους Νίκο, 40 χρόνων ενώ τραυμάτισε σοβαρά τη σύζυγο του, Αμέν Χαναάν 45 χρόνων, Αιγυπτιακής καταγωγής.

Τα δυο παιδιά του Νίκου και της Αμέν, ένα 5χρονο αγόρι και ένα δεκάχρονο κορίτσι είδαν το μακελειό. Ο αδίστακτος δολοφόνος έφυγε χωρίς να τα πειράξει. Το κοριτσάκι τρέμοντας έφτασε στην πλατεία του Λόγγου και ειδοποίησε τους κατοίκους για την σφαγή της οικογένειας του.

Οι Αστυνομικές Αρχές μίλησαν για συμβόλαιο θανάτου. Η δράση του δολοφόνου χαρακτηρίστηκε απολύτως επαγγελματική και όλα έδειχναν ότι υπήρχε ηθικός αυτουργός που έδωσε την εντολή.

Ο Μιχάλης Ζουμπατλής δραστηριοποιείτο στο χώρο της διαφήμισης στην Αθήνα και στο Κάιρο, ενώ είχε διατελέσει πρόεδρος του Ελληνοαιγυπτιακού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Στη βίλα της σφαγής

Η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκε με την Ελένη Ζουμπατλή, την κόρη της οικογένειας που επέζησε από θαύμα,  στο σπίτι της ομαδικής σφαγής. Ακολούθησε τα ίχνη του μακελάρη και μίλησε με τον επιστάτη της βίλας και άλλους βασικούς μάρτυρες.

Στο φως ήρθε το απόρρητο σήμα της Ιντερπόλ που έδειξε από την έρευνα της υπηρεσίας στο Κάιρο ότι δεν προκύπτει τίποτα το ενοχοποιητικό για την οικογένεια Ζουμπατλή. Ο δράστης και ο ηθικός αυτουργός δεν προέρχονταν από την Αίγυπτο αλλά από την Ελλάδα.

Πηγή: http://anikolouli.gr

 

Search