ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Χωρισμένοι στα δύο οι έμποροι- Ανοιχτά τα μισά καταστήματα- 24ωρη απεργία από τους υπαλλήλους -ΦΩΤΟ

Κινητοποίηση έκαναν εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας στον πεζόδρομο της Αγίου Νικολάου.

Η αγορά στην Πάτρα λειτούργησε σε δύο ταχύτητες.Κάποιοι κυρίως έμποροι ένδυσης και υπόδυσης άνοιξαν ενώ άλλοι κράτησαν  κλειστά τα καταστήματα τους.

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Ανοιχτά θα είναι σήμερα  5 Νοεμβρίου τα καταστήματα στο πλαίσιο των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που διαρκεί έως τις 15 Νοεμβρίου.

Η λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή είναι προαιρετική και το προτεινόμενο ωράριο είναι από τις 11 το πρωί έως τι 6 το απόγευμα.

Για την ίδια μέρα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου προγραμματίζοντας συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην Ερμού.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρει ότι «η λειτουργία των καταστημάτων, στις 5/11/2017, συμπίπτει με την περαιτέρω απελευθέρωση των Κυριακών, που ψήφισε πρόσφατα η κυβέρνηση στο συμπληρωματικό μνημόνιο του Μαΐου και μετά από επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών».

Απεργία πραγματοποιούν και οι εμπορουπάλληλοι στη Πάτρα. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ:

«Οι εμποροϋπάλληλοι της Πάτρας τη Κυριακή 5 Νοέμβρη απεργούμε συμμετέχοντας στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία, που έχει η προκηρύξει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας στο κλάδο του εμπορίου.

Οι εργαζόμενοι στο εμπόριο συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στη κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας που έχουν ψηφίσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η τωρινή κατ’ επιταγή των δανειστών και των μεγαλοεργοδοτών.

Το ξήλωμα της Κυριακάτικης Αργίας συνεχίζεται και οι εργαζόμενοι πρέπει να αντισταθούμε με όλες τις δυνάμεις μας και να απαιτήσουμε εδώ και τώρα την κατοχύρωση της Κυριακής Αργίας με νόμο.

Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές έχει πλέον αποδείξει πως δεν μεγαλώνει η πίτα των πωλήσεων αλλά ανακατανέμεται το μεγαλύτερος μέρος τους στους λίγους (πολυεθνικές, malls κτλ) και αυξάνει τα λουκέτα για τους μικρομεσαίους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΜΑΣ
ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΗ
ΣΤΗ ΜΑΙΖΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΙΣ 10.30 πμ»

 

Search