ΕΛΛΑΔΑ

Στη δημοσιότητα φωτογραφίες του δολοφόνου της Δώρας! Την σκότωσε για 20 ευρώ και κάτι… ψιλά

Για ένα κινητό, που πούλησε έναντι… 20 ευρώ και λίγα «ψιλά» που είχε στο πορτοφόλι της, κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές ο τοξικομανής την άτυχη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη μέσα στο 2ο Νεκροταφείο Αθηνών.

Έψαχνε λεφτά για να πάρει τη δόση του. Ήθελε να κλέψει καντήλια, μανουάλια κι άλλα αντικείμενα που θα μπορούσε να πουλήσει για λίγα λεφτά. Τότε, στο δρόμο του η μοίρα έφερε τη Δώρα Ζέμπερη. Και για 25 ευρώ, την κατακρεούργησε με 14 μαχαιριές.

Η αστυνομία, μέσα από το στίγμα του κινητού (που όταν πωλήθηκε ενεργοποιήθηκε ξανά), κατάφεραν να τον εντοπίσουν. Έτσι έφτασαν στα ίχνη του και στη σύλληψή του. Ο 58χρονος δεν αντιστάθηκε. Σχεδόν αμέσως ομολόγησε. Και περιέγραψε με λεπτομέρειες πως έγιναν όλα.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης της Δώρας Ζέμπερη, ο άνθρωπος που ξυλοκοπήθηκε στα δικαστήρια από μέλη της οικογένειας του θύματος και πολίτες, αποφάσισε να βρει τα λεφτά για τη δόση του στο Β’ Νεκροταφείο. Ήταν απόγευμα 18ης Οκτωβρίου και η Δώρα Ζέμπερη ήταν ξανά εκεί, στον τάφο του φίλου της του Γιάννη.


Εκεί, πηδώντας τον μαντρότοιχο, μπήκε στο χώρο του κοιμητηρίου για να κλέψει καντήλια από τους τάφους. Για να βρει ό,τι μπορούσε να πουλήσει. Εκεί είδε την άτυχη Δώρα Ζέμπερη να κάθεται κοντά στον τάφο του φίλου της, που είχε σκοτωθεί σε εργατικό δυστύχημα τον περασμένο Μάιο.

Είναι χωρισμένος και πατέρας μιας κόρης, έχει… παρελθόν με τις αρχές. Είχε συλληφθεί και φυλακισθεί τον Ιούνιο του 2011 για κατοχή 37,5 κιλά χασίς και αποφυλακίστηκε τον Μάιο του 2017.

Η αντίδραση της Δώρας Ζέμπερη

Ο 58χρονος είδε τη Δώρα Ζέμπερη και την πλησίασε για να της αρπάξει την τσάντα. Την απείλησε με το μαχαίρι που είχε μαζί του. Όμως η νεαρή εφοριακός αντιστάθηκε. Τον χτύπησε με την τσάντα και προσπάθησε να του ξεφύγει.

Ήταν όμως αποφασισμένος να της πάρει την τσάντα. Μια τσάντα όπου η 32χρονη είχε μόλις πέντε ευρώ σε μετρητά και το κινητό της. Η νεαρή γυναίκα έτρεξε να του ξεφύγει. Αλλά εκείνος την ακολούθησε. Και θολωμένος από την οργή, άρχισε να τη μαχαιρώνει πισώπλατα!

Η νεαρή κοπέλα έπεσε τραυματισμένη στο έδαφος. Ψυχορραγούσε αλλά δεν τον ένοιαζε. Τον ενδιέφερε μόνο η τσάντα και τα υπάρχοντά της. Την πήρε και έτρεξε να φύγει από το νεκροταφείο. Με τον τρόπο που μπήκε: από τον μαντρότοιχο.

Έπεσε για ύπνο και μετά… ξύρισε το κεφάλι του

Όταν ο 58χρονος πούλησε το κινητό της Δώρας Ζέμπερη, είχε τα χρήματα που ήθελε για να αγοράσει τη δόση του. Και αφού το έκανε, πήγε στο σπίτι όπου φιλοξενούνταν τους τελευταίους δυο μήνες και έπεσε για ύπνο!

Όταν την επόμενη μέρα κατάλαβε τι είχε κάνει, όχι μόνο δεν του πέρασε από το μυαλό να παραδοθεί αλλά αποφάσισε να ξυρίσει το κεφάλι του. Στόχος του, να μην αναγνωρίζεται και έτσι να μπορέσει ακόμη και να επιστρέψει στο Β’ νεκροταφείο για νέες κλοπές μεταλλικών αντικειμένων και όχι μόνο!

πηγη: newsit.gr

 

Search