ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βαρουφάκης: Ο δήμαρχος Φιλιατρών έχει περισσότερη εξουσία από τον πρωθυπουργό

Γιάνης Βαρουφάκης ξαναχτυπά! Όχι μόνο ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος στις επόμενες ευρωεκλογές αλλά έριξε ξανά τα… πυρά του προς τους πρώην συντρόφους του.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν εγκαταλείπει την πολιτική. Και επιβεβαίωσε αυτό που όλοι λίγο πολύ συζητούσαν: ότι τις επερχόμενες ευρωεκλογές θα «κατέβει» με το DiEM25. Αυτό είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Αυτοψία στον Alpha.

Φυσικά, η συζήτηση «πήγε» και στο δραματικό πρώτο εξάμηνο του 2015. Όταν ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν ο υπουργός Οικονομικών της πρώτης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.
Ο δήμαρχος Φιλατρών και ο… Τσίπρας

«Δεν θα κρατούσα τίποτα από τη θητεία μου ως υπουργός», είπε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Και εξήγησε με τον δικό του γνωστό τρόπο, το γιατί. «Δεν έχεις εξουσία ως πρωθυπουργός ή ως υπουργός στην Ελλάδα, είμαστε σε μια ιδιότυπη κατάσταση όπου ο δήμαρχος Φιλιατρών έχει περισσότερη εξουσία από τον πρωθυπουργό».

Επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι μια ιδιότυπο αποικία και πως ο ίδιος δεν απείλησε με Grexit. Αυτό που έκανε, είπε, ήταν πως αρνήθηκε να πάρει δάνειο που δεν θα μπορούσε να αποπληρωθεί.

Αναφερθείς στη θητεία του στην κυβέρνηση, σημείωσε πως στον αποψιλωμένο δημόσιο τομέα βρήκε εργαζόμενους – ήρωες.
Ο Βαρουφάκης, ο Ρέγκλινγκ και τα συντροφικά μαχαιρώματα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης χαρακτήρισε τον Κλάους Ρέγκλινγκ ως τον λιγότερο οξυδερκή τροϊκανό που γνώρισε. Αλλά αυτά που λέει ο επικεφαλής του ESM, δεν τον ενοχλούν. Άλλο τον ενοχλεί…

Ποιο; Τα «μαχαιρώματα» από τους πρώην συντρόφους του. Από τους ανθρώπους που ξεκίνησαν μαζί και είχαν τους ίδιους στόχους. Από ανθρώπους που, όπως είπε, ξέρουν ότι αυτά που λένε είναι ψέματα.

Υπενθύμισε πως μετά την παραίτηση του από την κυβέρνηση, λίγες μέρες μετά μέσα ενημέρωσης τον κατηγορούσαν όταν δεν είχε «plan B» και κατόπιν τον κατηγορούσαν επειδή… είχε – όπως και πολλοί συνάδελφοι του.

Με πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Search