ΕΛΛΑΔΑ

Ξυλοκόπησαν ξανά τον δολοφόνο της Δώρας

Μεγάλη ένταση επικρατεί στην Ευλεπίδων, στο κτίριο 9 όπου οι αστυνομικοί προσπαθούν να φυγαδεύσουν τον δολοφόνο της Δώρας Ζέμπερη.

Οι συγγενείς φωνάζουν «βγάλτε τον, δώστε τον στον λαό» και έχουν μπλοκάρει και τις δύο εξόδους.

Μάλιστα σπάσανε με τα χέρια τους ένα στέγαστρο που είναι από την πλαϊνή έξοδο του κτιρίου.

Άγρια επίθεση δέχθηκε και το πρωί ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία της εφοριακού μέσα στο νεκροταφείο.

Ο 58χρονος άνδρας έφτασε νωρίτερα στον Ανακριτή στην Ευελπίδων συνοδεία ανδρών της ΟΠΚΕ, αλλά δεν γλίτωσε από τη μανία των συγγενών της άτυχης κοπέλας.

Του επιτέθηκαν με ό,τι βρήκαν. Μάλιστα σκόνταψε στη ράμπα και έπεσε κάτω.

Επίθεση από συγγενείς και φίλους της άτυχης εφοριακού, Δώρας Ζέμπερη δέχθηκε εκ νέου σήμερα, κατά την άφιξή του στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων, ο 58χρονος δολοφόνος της.

Η επιτροπή «υποδοχής» περίμενε τον δράστη και παρότι ήταν φρουρούμενος, μόλις έφτασε, δέχτηκε επίθεση με γροθιές, κλωτσιές και αντικείμενα.

Μάλιστα στο βίντεο φαίνεται η μητέρα του θύματος η οποία με στυλό στο χέρι προσπαθεί να καταφέρει χτυπήματα στο πρόσωπο του δράστη, την ώρα που αυτός και οι αστυνομικοί έχουν πέσει στο έδαφος, χάνοντας την ισορροπία τους.


Ο 58χρονος, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία στις Αρχές, είχε ζητήσει και είχε λάβει 48ωρη προθεσμία την Τετάρτη, προκειμένου να απολογηθεί, όταν σημειώθηκαν επεισόδια εναντίον του από συγγενείς και φίλους της άτυχης κοπέλας.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα υποστηρίξει ότι δεν είχε πρόθεση την ανθρωποκτονία της κοπέλας, αλλά την κλοπή της τσάντας της, ενώ την ώρα της πράξης του βρισκόταν σε στερητικό σύνδρομο.

Σε βάρος του ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία με ιδιαίτερη σκληρότητα από την οποία επήλθε θάνατος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Τι καθόσαστε και τον κοιτάτε; Να τον προφυλάξετε από τι; Θάνατος! Όχι 14! 54!

Στις 10 το πρωί μεταφέρθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ο 58χρονος Μανώλης Σοροπίδης ο οποίος είναι ο καθ ομολογίαν δολοφόνος της Δώρας Ζέμπερη. Της δολοφονίας που έγινε στις 18 Οκτωβρίου στο Β Νεκροταφείο. Από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί στα δικαστήρια οι συγγενείς της άτυχης εφοριακού που δολοφονήθηκε τόσο άγρια.

Στο σημείο ήταν και διμοιρία των ΥΜΕΤ προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα. Όμως ξεχείλιζε η οργή και σήμερα στην οδό Ευελπίδων. Ο πατέρας, η μητέρα και τα αδέρφια της Δώρας Ζέμπερη με το που αντίκρυσαν τον δολοφόνο του δικού τους ανθρώπου άρχισαν να τον βρίζουν και να του πετούν αντικείμενα.

«Θα πεθάνεις! Δεν θα ζήσεις!», του φώναζε η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη. «Φονιά! Φονιά!», φώναζαν τα αδέρφια της.

Την ώρα που μετέφεραν σχεδόν σηκωτό τον 58χρονο Μανώλη Σοροπίδη στα δικαστήρια, σκόνταψαν στα σκαλοπάτια με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός. Εκεί, βρήκε την ευκαιρία η μητέρας της Δώρας Ζέμπερη να επιτεθεί στον 58χρονο με ένα στυλό καρφώνοντάς τον όπου μπορούσε να βρεί.

«Τι καθόσαστε και τον κοιτάτε; Να τον προφυλάξετε από τι; Θάνατος! Όχι 14! 54!», φώναζε η μητέρα της Δώρας Ζέμπερη.

«Δεν θα τον αφήσω να ζήσει! Θα το πληρώσει! Θα τον κυνηγήσω και στον άλλο κόσμο», φώναζε ο πατέρας της Δώρας Ζέμπερη.

Search