ΑΠΟΨΕΙΣ

Η συνεννόηση «παίζει μπάλα» στο γήπεδο (και) για την Παναχαϊκή με τον Προμηθέα!

Έχοντας υπηρετήσει με προσήλωση τον πατραϊκό αθλητισμό, χαιρετίζω θερμά τη συνεργασία δύο μεγάλων ομάδων της πόλης μας, της Παναχαϊκής και του Προμηθέα, που δείχνουν με τη σειρά τους τη μέγιστη αξία της συνεννόησης, μέσα από το δρόμο της συμπόρευσης τους.

Ως γνωστόν, οι δύο ομάδες αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κοινές δράσεις, με πρώτη και καλύτερη τη μείωση της τιμής στα εισιτήρια τους για τους κατόχους των καρτών διαρκείας τους.

Έτσι, για πρώτη φορά, το Σαββατοκύριακο, οι οπαδοί της Παναχαϊκής και του Προμηθέα είχαν τη δυνατότητα με ένα εκπτωτικό εισιτήριο επτά ευρώ να παρακολουθήσουν τους αγώνες των δυο ομάδων.

Είναι βέβαια προφανές ότι αυτή η αξιοσημείωτη πρωτοβουλία δεν ενισχύει μόνο την υποστήριξη τους στους αγώνες που δίνουν. Παράλληλα, ενδυναμώνει και τον πατραϊκό αθλητισμό φέρνοντας πιο κοντά τους φιλάθλους στις ομάδες της πόλης μας, σε μια εποχή που παρατηρείται μια αισθητή ανάκαμψη του, μετά από μια παρατεταμένη παρακμή που διαδέχθηκε δυστυχώς μια λαμπρή περίοδο.

Υπενθυμίζεται ότι στο (όχι και πολύ μακρινό) παρελθόν, υπήρξε μια εποχή που οι ομάδες της Πάτρας πρωταγωνιστούσαν τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Η Παναχαϊκή στο ποδόσφαιρο, ο Απόλλων στο μπάσκετ, η ΕΑΠ στο βόλεϊ, ο ΝΟΠ στο πόλο.

Αλλά αυτές τις μέρες δεν πρέπει μόνο να τις αναπολούμε με νοσταλγία. Πρέπει να στοχεύουμε και στην επαναφορά τους, ενωμένοι, ως Πατρινοί δημότες και φίλαθλοι.

Οφείλουμε να επιβραβεύσουμε και να στηρίξουμε εμπράκτως τη συνεργασία της Παναχαϊκής με τον Προμηθέα, του Προμηθέα με την Παναχαϊκή, με την ευχή αυτή να αποτελέσει πρότυπο και για τις άλλες ομάδες μας. Να συνεργαστούν, να αλληλοβοηθηθούν σε όλα τα επίπεδα, να ενώσουν τα κοινά τους σε μια ενιαία, φίλαθλη, βάση που θα έχει ως σημείο αναφοράς την πόλη μας.

Η «ισχύς εν τη ενώσει», λοιπόν, και για τις ομάδες της Πάτρας. Με σκοπό η μία να στηρίζει την άλλη και όλες μαζί να προάγουν και να προβάλλουν τον αθλητισμό μας, που έχει να γράψει κι άλλες, πολλές, σελίδες δόξας!

Του Γιώργου Τελώνη

Search