ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Κατατέθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα-Ψηφίζεται αύριο

Με την διαδικασία του κατεπείγοντος κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα, ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Σήμερα το νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα εισάγεται στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και μεθαύριο, Πέμπτη, για ψήφιση σε μία συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αιτιολόγηση της κυβέρνησης για την επιλογή της διαδικασίας του κατεπείγοντος είναι ότι θέλει να προλάβουν οι υπηρεσίες να καταβάλουν στους δικαιούχους τις ενισχύσεις με τις συντάξεις του Δεκεμβρίου, όπως άλλωστε ανέφερε στο προχθεσινό του διάγγελμα ο πρωθυπουργός.

Η παροχή ξεκινά από μόλις 250 ευρώ για άγαμους με κάτω από 9.000 ευρώ το χρόνο (ή λιγότερα από 750 ευρώ το μήνα). Σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει στα 900 ευρώ. Αποκλείονται όμως όσοι έχουν ακίνητη περιουσία 180.000 ευρώ και άνω, δηλαδή όσοι έχουν ακίνητα σε σχετικά καλές περιοχές στα αστικά κέντρα της χώρας.

Σε κάθε περίπτωση, αποκλείονται όσοι είχαν εισόδημα 18.000 ευρώ και άνω, ασχέτως οικογενειακής κατάστασης ή άλλων αναγκών. Ο πρωθυπουργός είπε ότι η παροχή θα είναι ακατάσχετη και αφορολόγητη, αλλά δεν είπε αν θα μετράει στα εισοδηματικά κριτήρια για άλλες παροχές ή φοροελαφρύνσεις.

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Search