ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στις 11π.μ η συγκέντρωση της Κίνησης Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Μεταναστών-Προσφύγων

Συγκέντρωση πραγματοποιεί η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Μεταναστών και Προσφύγων στην πλατεία Γεωργίου στις 11 το πρωί, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε: 

«Το διαχρονικό μήνυμα της Εξέγερσης τού Πολυτεχνείου, φέρνει 44 χρόνια μετά, στις μέρες μας, τις στιγμές και την λάμψη εκείνου τού Αγώνα. Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία – Εθνική Ανεξαρτησία.

Ήταν οι στιγμές εκείνες πού τσάκισαν τον "ρεαλισμό", δίνοντας προβάδισμα στην Ανυπακοή και στις  Ανατροπές, στιγμές πού δυνάμωσαν την ανάσα τού Λάου για Αγώνα.

Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών-τριών, την Παρασκευή 17/10 στις 11πμ., στην Πλ.Γεωργιου μαζί με Προσφυγές και Προσφυγόπουλα της πόλης μας θα πορευτούμε στό Παράρτημα, χώρο κατάληψης και αγώνα τού 1973.!!

#Στις μέρες μας ένα ανελέητο, αδηφάγο σύστημα ,έχει βάλει στόχο Κράτη, Κοινωνίες, Λαούς.

Πόλεμοι, σφαγές, καταστροφές,...μια  κατάσταση εξαίρεσης και πολιορκίας κανοναρχούν την πολιτική τού ιμπεριαλισμού κ τού ξέφρενου καπιταλισμού τών αγορών. Ανεργία, ακραία φτώχεια κ λιτότητα, μα και προσφυγιά, συνιστούν όψεις της πραγματικότητας πού βιώνουμε.

Οι πρόσφυγες μοιράζονται τό ίδιο όνειρο με εμάς, μόνο πού το δικό τους είναι πιο μακρινό με τα δικαιώματα τους να παραβιάζονται εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής εγκλεισμού πού επιτάσσει η Ευρωτουρκική  Συμφωνία την οποία η κυβέρνηση υπηρετεί με σθένος!!

#Αγώνας για Ψωμί, δουλειά, παιδεία, ελευθερία και ισα δικαιώματα για όλους!!

#Αγώνας για την ανάσχεση τού φασισμού!

#Αγώνας ενάντια στην Λήθη, για να μπουν στο περιθώριο απόψεις πού στα πλαίσια ανάσχεσης τού ριζοσπαστισμού της νεολαίας και τού λαού, λέγονται ξεδιάντροπα ,όπως ότι το "Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" είναι μια "εκφραστική τυπολογία μιας άλλης πραγματικότητας"!».

Search