ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Καταγγελία κατά Πολάκη από την Πατρινή διευθύντρια του ΚΕΕΛΠΝΟ

Σε μια απίστευτη καταγγελία κατά του Παύλου Πολάκη αλλά και μετακλητού υπαλλήλου του προχώρησε η Πατρινή διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου.

 Συγκεκριμένα αποκάλυψε ότι δεχόταν πιέσεις από τον συγκεκριμένο μετακλητό του αναπληρωτή υπουργού Υγείας να απαντήσει εγγράφως ότι υπάλληλοι που προσελήφθησαν όταν ο Α. Γεωργιάδης ήταν υπουργός Υγείας, ήταν ουσιαστικά μόνιμοι!

«Το αίτημα διαβιβάστηκε από το υπουργείο στον πρόεδρο και ο πρόεδρος μας το διαβίβασε», είπε αρχικά και εξήγησε ότι στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο Π. Πολάκης ζητούσε να μάθει αν «αυτοί ήταν υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ». «Εγώ είπα ότι δεν ήταν ΙΔΑΧ ή ΙΔΟΧ», τόνισε η κυρία Θεοφιλάτου, καταγγέλλοντας ότι ο συγκεκριμένος μετακλητός υπάλληλος (που αργότερα διορίστηκε σύμβουλος επί των οικονομικών στο ΚΕΕΛΠΝΟ) «πίεζε ώστε να απαντήσουμε ότι είναι υπαλληλική σχέση».


Σύμφωνα, μάλιστα, με την ίδια υπάρχουν κι άλλες τέτοιες υποθέσεις με πρωταγωνιστή τον… απεσταλμένο του Π. Πολάκη στον οργανισμό.

Η διευθύντρια του τμήματος Διοικητικού Συντονισμού κατόπιν ερωτήσεων των βουλευτών της ΝΔ περιέγραψε πλήρως το περιστατικό. Ειδικότερα είπε: «Ήταν πάνω από το κεφάλι μου στο γραφείου του ανθρώπινου δυναμικού. Μου έλεγε ότι πήραν λεφτά και έχουν υπαλληλική άρα πρέπει να γράψεις ότι έχουν υπαλληλική σχέση. Απάντησε στον υπουργό τώρα, το θέλουν τώρα». Η κυρία Θεοφιλάτου στην κατάθεσή της στην εξεταστική επιτροπή σημείωσε πως επέμεινε ότι δεν είχαν και επανέλαβε ότι ήταν τρομερή η πίεση που της ασκήθηκε.

«Έχουμε απόπειρα τέλεσης ποινικού αδικήματος», επισήμανε ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Γεωργαντάς και προσέθεσε ότι ο κ. Πολάκης ζήτησε ουσιαστικά σε δημόσιο έγγραφο να ψευδορκήσει για την υπαλληλική σχέση.

 

Search