ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Αχαία: Σε επιφυλακή ο μηχανισμός για τον "Ζήνωνα" - Ξεκίνησαν οι καταιγίδες

Νεότερη Ενημέρωση 19.39

Έτοιμος δηλώνει για κάθε ενδεχόμενο ο μηχανισμός στην Αχαία, που από το απόγευμα δέχεται την επέλαση του "Ζήνωνα", με κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που σε  πολλές περιπτώσεις συνοδεύεται από χαλαζόπτωση.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, θα παραμείνει σύμφωνα με την ΕΜΥ, μέχρι και το βράδυ του Σαββάτου στη χώρα, οπότε και θα υποχωρήσει σταδιακά.

Νεότερη Ενημέρωση 18.41

Ισχυρή καταιγίδα πλήττει ευτή την ώρα την Αχαική πρωτεύουσα, με τις αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται επι ποδός, για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων

Αρχική Ενημέρωση 15.27

Μέρος ευρύτερου κυκλώνα με το όνομα Ζήνωνας, αποτελεί η Ευρυδίκη που πλήττει την Δυτική Ελλάδα και κατ΄επέκταση ολόκληρη την ώρα, παραδίδοντας στις επόμενες ώρες τη σκυτάλη εξ ολοκλήρου στο Ζήνωνα, με κύροια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους και τις ισχυρές βροχοπτώσεις.

Από τον μεσογειακό αυτόν κυκλώνα σύμφωνα με το "Meteo.gr" επηρεάζονται η Δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο

Ο Ζήνωνας θα επισκεφθεί για τα καλά αυτές τις περιοχές, αν και αακόμα δεν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία για την ακριβή πορεία που θα ακολουθήσει.

Να τονιστεί πως κυκλώνες τέτοιου τύπου έχει επικρατήσει να ονομάζονται medi-canes, σύνθεση των λέξεων Mediterranean και hurricanes.

 

Search