ΠΑΤΡΑ - ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑ

Με ευλάβεια η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ(ΦΩΤΟ)

Στις 5 το απόγευμα ο νέος Ιερός Ναός του Αγίου Ανδρέου υποδέχθηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια τα Ιερά Λείψανα του Αγ. Σεραφείμ του Σάρωφ. Τα Ιερά Λείψανα μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση από την Ι.Μ. Αγ. Τριάδος στο Ντιβέγιεβο -περιοχή της Ρωσίας 800 χιλιόμετρα από τη Μόσχα- στον Άραξο στις 3:00 μ.μ. και από εκεί στον Νέο Άγιο Ανδρέα για την επίσημη υποδοχή που θα γίνει στον προαύλιο χώρο και τα προπύλαια του ναού.

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων έγινε στο πλαίσιο των φετινών "Ιερών Πρωτοκλητείων 2017" της Μητροπόλεως Πατρών.

Κάθε μέρα, κατά την εδώ προσκυνηματική παραμονή τους, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες για όσους θα προσέλθουν από την Πάτρα και αλλού για να λάβουν την ευλογία του.

ΒΙΟΣ ΑΓΙΟΥ
Ο Άγιος Σεραφείμ είναι ένας λαοφιλής και από τους σημαντικότερους Αγίους της Ρωσικής Εκκλησίας αλλά και ολόκληρου του Ορθόδοξου κόσμου που ξεχώρισε για την απλότητά του, τους ασκητικούς του αγώνες και για τις πολλές θαυματουργίες που γίνονται διά πρεσβειών του. Γεννήθηκε στο Kουρσκ το 1759. Σε ηλικία τριών χρόνων έμεινε ορφανός από τον πατέρα του και στα 19 ετών πήγε στο μοναστήρι του Σάρωφ. Έγινε δόκιμος, αναγνώστης, νεωκόρος και ακολούθως εκάρη μοναχός, με το όνομα Σεραφείμ. Στη συνέχεια αναχώρησε στο δάσος όπου ασκήτευε σε καλύβα. Κατά τη διάρκεια της αναχώρησης του στο δάσος, πέρασε από το φοβερό πειρασμό της ακηδίας (αθυμία - ανορεξία). Επέστρεψε στο μοναστήρι όπου κλείστηκε στο κελί του για χρόνια, κατά διαταγή της Θεοτόκου, όπως είπε. Kαι πάλι η Παναγία παρουσιάσθηκε και του είπε να βγει. O άγιος Σεραφείμ απέκτησε διορατικό και το προφητικό χάρισμα. Κοιμήθηκε το 1833.

Search