ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Συγκλονίζει ο Διονύσης Παπουτσής , οδηγός του λεωφορείου που παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά

Σοκ προκάλεσαν οι εικόνες από τον ανισόπεδο κόμβο του Θριασίου εκεί όπου η πλημμύρα παρέσυρε λεωφορείο του υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαίας στο οποίο βρίσκονταν μέσα 15 επιβάτες. Το λεωφορείο παρασύρθηκε σαν καρυδότσουφλο, μαζί με άλλα αυτοκίνητα από τα ορμητικά νερά. Ο κόμβος Θριασίου πλημμύρισε  γρήγορα. Η στάθμη του νερού ανέβηκε σχεδόν μέχρι τη γέφυρα και κινδύνευσαν οδηγοί αλλά και επιβάτες οχημάτων .Τα οχήματα εγκλωβίστηκαν εκεί το πρωί της Τετάρτης .

Ο 39χρονος οδηγός του λεωφορείου Διονύσης Παπουτσής λειτούργησε με απόλυτη ψυχραιμία και κατάφερε να αποτρέψει χειρότερες καταστάσεις.

Ο Διονύσης Παπουτσής μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Βest t.v. Αχαίας περιέγραψε τις δραματικές στιγμές που έζησαν όταν είδαν την στάθμη του νερού να ανεβαίνει και τον κίνδυνο να εγκλωβιστούν μέσα στο λεωφορείο ο ίδιος και οι επιβάτες να είναι ορατός. Ο ήρωας οδηγός … καθησύχασε τους επιβάτες και με ψυχραιμία κατάφερε να απεγκλωβιστούν όλοι.

«Ξεκίνησα νωρίς το πρωί στις 7:30 το δρομολόγιο από την Αθήνα για την Πάτρα. Στην διασταύρωση της Μάνδρας είδα νερά στο δρόμο, επειδή το σημείο κρατάει νερά δεν θεώρησα πώς κάτι συμβαίνει. Υπήρχε αρκετή κίνηση. Είχε ήλιο, και τα νερά που ήταν στην δεξιά πλευρά του δρόμου θεώρησα πώς είναι από την χθεσινή βροχή. Έβλεπα όμως την στάθμη του νερού να ανεβαίνει και κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά . Έβγαλα το λεωφορείο στην αριστερή πλευρά του δρόμου και καθησύχασα τους επιβάτες. Βλέπαμε διάφορα αντικείμενα να κατεβαίνουν με την ορμή του νερού. Είπα στους επιβάτες πως πρέπει να βγούμε από το λεωφορείο και αν ήταν όλα καλά μετά από λίγο θα συνεχίζαμε το δρομολόγιο. Οι επιβάτες ήταν ψύχραιμοι και αυτό βοήθησε. Το νερό είχε ανέβει .Για να βγούμε έσπασα το τζάμι που βρίσκεται πίσω από το κάθισμα του οδηγού γιατί ήταν πιο μεγάλο και μαζί με την συνδρομή πυροσβεστών αρχίσαμε να βγάζουμε τον κόσμο έξω. Στο τέλος βγήκα και εγώ. Τώρα αρχίζω να συνειδητοποιώ τι συνέβη. Ήταν τραγικό , είναι άλλο πράγμα να το βλέπει κανείς από την τηλεόραση και άλλο να το ζεί. Είναι τραγικό να χάνονται άνθρωποι κάτω από τέτοιες συνθήκες. Και τώρα σας μιλάω με δυσκολία.» δήλωσε ο κ. Παπουτσής.

Οι γρήγορες και σωστές αποφάσεις του 39χρονου οδηγού Διονύση Παπουτσή, οι άμεσες ενέργειες είχαν ως αποτέλεσμα ευτυχώς να μην μακρύνει κι άλλο ο κατάλογος των θυμάτων από την θεομηνία που χτύπησε την Δυτική Αττική.

Search