ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ

Πάτρα: "Εμπόλεμη ζώνη" το κέντρο - "Βροχή" από μολότοφ και δακρυγόνα - Δείτε το VIDEO του achaianews

21.00 Ηρεμία επικρατεί αυτή την ώρα στο κέντρο της Πάτρας.  Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.

20.45 Προσαγωγές 6 ατόμων για τα επεισόδια στο κέντρο της Πάτρας. Οι προσαγωγές έγιναν στην οδό Κιλκίς.

20:40 Προσαγωγές αυτή την ώρα στην οδό Κικλίς.

20.30 Αναζητήσεις ατόμων από την αστυνομία. Αυτή τη στιγμή αστυνομικοί και αντιεξουσιαστές κινούνται στην οδό Κιλκίς. Την ίδια στιγμή η Πυροσβεστική βρίσκεται στο κέντρο "μαζεύοντας" ότι έχει απομείνει από τους κάδους που κάηκαν. Με δυσκολία  κυκλοφορία.

20.19 Νέα επίθεση με μολότοφ στην Ερμού . Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ κατά αστυνομικών

20.15  Τα άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου κινούνται στην πλατεία Πυροσβεστείου βάζοντας φωτιές σε κάδους

20:05 Αυτή την ώρα υπάρχουν από τις μολότοφ κάποιες μικρές εστίες φωτιάς στην Αγίου Νικολάου και άλλη μια στην συμβολή των οδών Κορίνθου και Αγ. Νικολάου.

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:57

Επίθεση με μολότοφ δέχθηκε η διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στην οδό Κανακάρη. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών.

19.50.

Επίθεση με μολότοφ στα δικαστήρια

19.30

Ζημιές προκλήθηκαν και σε pet shop στην οδό Αθανασίου Διάκου από ομάδες αντιεξουσιαστών.

290.jpg - 60.27 kB

 

19.20

Άτομα από το πίσω μέρος της πορείες έριξαν μολότοφ σε όχημα κυνηγετικής ομοσπονδίας στη συμβολή της Γούναρη με την Αγίου Ανδρέου . Στο σημείο έφτασε η ΠΥ όπου έσβησε τη φωτιά.

 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19.10

Αυτή την ώρα βρίσκεται  στο ύψος της οδού Βότση η πορεία των φοιτητών του Παραρτήματος. Στην "ουρά" της πορείας βρίσκονται και άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Διακριτική είναι η παρουσία αστυνομικών .

 ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19.00

Ξεκίνησε και τρίτη πορεία από το εργατικό κέντρο της Πάτρας. Συμμετέχουν περίπου 200 άτομα .

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 18:50

Ξεκίνησε η πορεία και απο το πρώην παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών. Η κεφαλή της κατεβαίνει την οδό Κολοκοτρώνη. Η πορεία του ΠΑΜΕ βρίσκεται στην Όθωνος Αμαλίας.

 

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Από το παράρτημα του Πανεπιστημίου Πατρών στην οδό Κορίνθου ξεκινά σε λίγα λεπτά η πορεία φοιτητικών συλλόγων της Πάτρας. Οι συγκεντρωθέντες βρίσκονται στην Κορίνθου όπως βλέπετε.

 

 

 

Στην Πλατεία Γεωργίου βρίσκονται αυτή την ώρα φοιτητές και  μέλη του ΠΑΜΕ  που πραγματοποιούν συγκέντρωση για την 44η επέτειο του Πολυτεχνείου.  Ακολούθησε πορεία που βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη.

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ

Σε πλήρη επιφυλακή έχει τεθεί στην Πάτρα η τοπική αστυνομία, για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου, που κορυφώνεται στις 6 το απόγευμα, με δύο πορείες, η μία από το παράρτημα και η άλλη από την πλατεία Γεωργίου .

Οι αστυνομικές δυνάμεις στις συσκέψεις των προηγούμενων ημερών, αποφάσισαν την ενεργοποίηση και τον συντονισμό τους, παρακολουθώντας με ισχυρή παρουσία τις πορείες που θα διεξαχθούν και αν κριθεί απαραίτητο θα επέμβουν, ώστε να μην υπάρξουν εκτεταμένα επεισόδια.

Σε ετοιμότητα έχουν τεθεί για το απόγευμα και τα ΜΑΤ, που θα λαμβάνουν συνεχώς οδηγίες για το πως θα κινηθούν, με την ευχή όλων το αποψινό βράδυ να μην έχει επεισόδια. όπως συνέβη πέρυσι, με ομάδες αναρχικών που έκαψαν κάδους, προκάλεσαν ζημιές σε όχημα και αναστάτωσαν επί δίωρο σχεδόν ολόκληρη την πόλη.

Search