ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΠ: Επίκαιρο το «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

Τιμά και Χαιρετίζει την Ηρωική Φοιτητική Εξέγερση του Πολυτεχνείου τον Νοέμβρη του 1973, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας, με την εξής ανακοίνωσή του:

"Στις 17 Νοέμβρη του 1973 δόθηκαν αιματηροί αγώνες για την πτώση της Χούντας διεκδικώντας Δημοκρατία, Εθνική Ανεξαρτησία και Λαϊκή Κυριαρχία.

44 χρόνια μετά η Ελλάδα όμηρος των δανειστών και με ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να βιώνει την ανέχεια και την εξαθλίωση το σύνθημα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» είναι επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Το Συνδικαλιστικό Κίνημα αγωνίζεται για την προάσπιση των συμφερόντων του εργατικού δυναμικού σε μία περίοδο όπου οι επιθέσεις κατά αυτών δεν έχουν τέλος.

Η κοινωνία δοκιμάζεται και η συνοχή της πλήττεται σε πολλά μέτωπα, καταπάτηση των εργασιακών δικαιωμάτων, συνολική απορρύθμιση της αγοράς εργασίας, αφαίμαξη των εισοδημάτων των εργαζομένων μέσα από την υπερφορολόγηση, διόγκωση της ανεργίας, πλήρης αποδόμηση του Κοινωνικού Κράτους, της Κοινωνικής Ασφάλισης, της Υγείας, της Παιδείας.

Η εξέγερση των φοιτητών φωτεινό παράδειγμα απέναντι στην εξαθλίωση, τη φτώχεια, την ισοπέδωση.

Πολύ δυναμικά πρέπει να υπερασπιστούμε το δικαίωμα της Ατομικής και Συλλογικής Ελευθερίας, της Εθνικής Κυριαρχίας, το αναμφισβήτητο δικαίωμα της Εργασίας, την Κοινωνική Προστασία, τη Μόρφωση και την Υγεία.

Το Ε.Κ.Πάτρας καλεί όλους τους εργαζόμενους Ειρηνικά, Μαζικά και Ενωτικά να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση που θα γίνει αύριο στις 18:00 μ.μ. στο Παράρτημα και στην πορεία που οργανώνεται από τους φοιτητικούς συλλόγους."

Search