ΕΛΛΑΔΑ

Έμειναν ξεχασμένοι οι πλημμυροπαθείς της Ν. Μηχανιώνας(VIDEO)

Δεκατέσσερις μήνες μετά τη φονική πλημμύρα στη Ν. Μηχανιώνα, που στοίχισε τη ζωή σε μια γυναίκα, οι περισσότεροι πλημμυροπαθείς δεν έχουν λάβει ούτε το έκτακτο βοήθημα των 500 ευρώ, ενώ με ρυθμούς «χελώνας», όπως λένε, ξεκίνησε η αποζημίωση για τις οικοσκευές.

«Δεκατέσσερις μήνες μετά την πλημμύρα στη Ν. Μηχανιώνα δεν έχουμε πάρει ούτε δραχμή» είπε στον ΣΚΑΪ ένας από τους κατοίκους της περιοχής που είδε την περιουσία του να πλημμυρίζει τον Σεπτέμβριο του 2016.

«Μας υποσχέθηκαν τα ίδια πράγματα που τώρα ακούμε. Άμεση αποκατάσταση ζημιών, παράκαμψη της γραφειοκρατίας. Εμείς έχουμε κάνει όλα τα χαρτιά. Ο Δήμος ανταποκρίθηκε άμεσα, έχουν γίνει οι καταγραφές. Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε πάρει ούτε το πρώτο βοήθημα των 500 ευρώ που μας είχαν υποσχεθεί. Εδώ και λίγο καιρό άρχισε να αποζημιώνεται το πρώτο σκέλος για τις οικοσκευές με ρυθμό χελώνας», ανέφερε ο κ. Στεφάνου.

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιάννης Μαυρομάτης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι οι πληγείσες περιοχές παραμένουν 14 μήνες μετά τη φονική πλημμύρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς δεν έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που προβλέπονται και θα ζητήσει παράταση. Σε ότι αφορά τις αποζημιώσεις αποκάλυψε ότι μόλις πριν από λίγο καιρό πιστώθηκε στον Δήμο πιστώθηκε ποσό της τάξεως των 645.000 ευρώ και έως σήμερα έχει αποζημιωθεί περίπου το 20-25% των πλημμυροπαθών.

Search